Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Χαμός στη δημοτική αρχή Θέρμου!

ΘΕΡΜΟΆκρως ταραγμένη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα έλαβε χώρα χθες. Συνεδρίαση με τρομερές εντάσεις, διαξιφισμούς, προτάσεις για διαγραφές και πολλά άλλα (που δεν… γράφονται)…
Συνεδρίαση που ουσιαστικά σηματοδότησε ρήξη του δημάρχου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Μαραγιάννη ο οποίος δεν θα προταθεί εκ νέου για τη θέση.
Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 , ο Δήμαρχος Θέρμου συγκάλεσε συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας με θέμα τη λειτουργία της αλλά και την εισήγηση του για έγκριση ή μη διαγραφής δημοτικών συμβούλων της. Η συνεδρίαση αυτή έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των Δημαιρεσιών.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Θέρμου εισηγήθηκε τη διαγραφή των δημοτικών Συμβούλων Νικολάου Παπαδημητρίου, Ιωάννη Παπαθανασόπουλου, Γιάννας Λαγιοπούλου επικαλούμενος διαφοροποιήσεις και διαφωνίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και την εκ μέρους τους υπογραφή αναφορών με συμβούλους της Αντιπολίτευσης.
Κατά τη συνεδρίαση ακολούθησε διάλογος και τοποθετήσεις συμβούλων της παράταξης οι οποίοι ανάγκη για γεφύρωση των διαφορών και των αντιθέσεων, ώστε ο συνδυασμός της πλειοψηφίας να παρουσιαστεί ενωμένος στη συνεδρίαση της Κυριακής .  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κων/νος Μαραγιάννης εξέφρασε την ανάγκη της γεφύρωσης των αντιθέσεων υπογραμμίζοντας πως οι αντιπαραθέσεις και οι διαγραφές πλήττουν το κύρος της παράταξης που την εμπιστεύτηκε ο θερμιώτικος λαός με 68 % ενώ εξέφρασε αντίλογο στην πρόταση για διαγραφές. Υποστήριξε ο κ. Μαραγιάννης ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο δήμαρχος, όποιος κι αν εκλεγεί στην οικονομική Επιτροπή, αντιθέτως θα στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης προς όλους τους συμβούλους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τόνοι μεταξύ Κωνσταντάρα- Μαραγιάννη ανέβηκαν… επικίνδυνα και ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Ο δήμαρχος εμφανίστηκε οργισμένος με τα λόγια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αναφέροντας πως δεν θα τον προτείνει για πρόεδρο την Κυριακή . Η συνεδρίαση διαλύθηκε χωρίς εν τέλει να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της διαγραφής των δημοτικών συμβούλων, καθώς για να επιτευχθεί αυτή απαιτούνταν η στήριξη της πρότασης από τα δύο τρίτα (εννέα) των συμβούλων του συνδυασμού.
Οι χθεσινές διεργασίες οδήγησαν  σε ανατροπή προηγούμενης , της Παρασκευής 24ης Φεβρουαρίου, απόφασης του συνδυασμού Κωνσταντάρα. Τότε οι 15 σύμβουλοι συνεδρίασαν με θέμα τις αρχαιρεσίες της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017 για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της οικονομικής Επιτροπής. Ομόφωνα και με πρόταση του δημάρχου αποφασίστηκε τότε για πρόεδρος να προταθεί εκ νέου ο Κων/νος Μαραγιάννης. Ωστόσο και τότε κατεγράφησαν έντονες διαφωνίες μεταξύ των συμβούλων αναφορικά με τα μέλη που θα προτείνονταν για την οικονομική επιτροπή.
Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η συνέχεια στους κόλπους του συνδυασμού της δημοτικής αρχής Θέρμου και πως θα διαχειριστεί ο Σπύρος Κωνσταντάρας την “εσωπαραταξιακή αντιπολίτευση”…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.