Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Χαμός στη Ζάκυνθο: Έστησαν πύργο ναυαγοσώστη μπροστά από το εμβληματικό “Ναυάγιο”

Χαμός στη Ζάκυνθο: Έστησαν πύργο ναυαγοσώστη μπροστά από το εμβληματικό “Ναυάγιο”

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν στη Ζάκυνθο μετά την απόφαση των αρχών να τοποθετήσουν πύργο ναυαγοσώστη μπροστά από το πλοίο στο “Ναυάγιο”, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με την επιτροπή διαχείρισης του διάσημου αξιοθέατου με την παγκόσμια αναγνώριση.

“Πρόκειται για μια άστοχη ενέργεια του δήμου. Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την πρόεδρο της επιτροπής. Ο δήμος όφειλε να πάρει την άποψή μας για το πού θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο πύργος ναυαγοσώστη” ανέφερε ο Νίκος Τσιπήρας, μέλος της επιτροπής για το “Ναυάγιο”, σχολιάζοντας την απόφαση ο πύργος του ναυαγοσώστη να τοποθετηθεί μπροστά ακριβώς από το εμβληματικό σκαρί.

“Με έκπληξη ακούω ότι ανατίθενται μελέτες και έργα χωρίς ούτε καν να ενημερωθούμε. Σας πληροφορώ πως ό,τι έργα και να γίνουν, όσες μελέτες και να γίνουν, με βάση τις εξελισσόμενες διαδικασίες της κλιματικής κρίσης θα είναι άκυρες. Εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαι με το Ναυάγιο και ανατίθενται μελέτες σε μελετητές που δεν έχουν εμπειρία. Πραγματικά λυπάμαι για αυτό” σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μην μπορώντας να κρύψει την απογοήτευσή του στο άκουσμα της είδησης ότι η επιτροπή του Ναυαγίου πήρε απόφαση να προχωρήσει σε δαπάνες 2.700.000 ευρώ για μελέτες και έργα που αφορούν την συντήρηση του πλοίου “Παναγιώτης” και την περίφραξη στο πάνω και κάτω μέρος της πανέμορφης παραλίας στη Ζάκυνθο.

Thetoc.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.