Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Χάος στη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Σπρωξίματα και φωνές ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ρώσους δημοσιογράφους

Χάος στη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Σπρωξίματα και φωνές ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ρώσους δημοσιογράφους

Χαοτικές σκηνές μεταξύ αμερικανικών και ρώσων εκπροσώπων του Τύπου, στη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν – Άφωνοι οι ηγέτες

Ενώ ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετείχαν σε μια καλά χορογραφημένη χειραψία στην είσοδο της Villa La Grange στη Γενεύη, ξεδιπλώθηκε μια χαοτική σκηνή μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων εκπροσώπων του Τύπου.

Σύμφωνα με το NBC, δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συνάντηση περιέγραψαν αυτό που συνέβη σαν έναν “αγώνα πάλης” με σπρωξίματα, που είχαν ως τελικό στόχο το καλύτερο πλάνο και την καλύτερη φωτογραφία.

Αμερικανοί και Ρώσοι δημοσιογράφοι έτρεξαν να μπουν στο κτίριο για μια δεύτερη προγραμματισμένη ευκαιρία για φωτογραφίες, αλλά οι Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι τους σταμάτησαν και τους είπαν στους ότι έπρεπε να παραταχθούν σε “γραμμή κατ’ άντρα” πριν μπουν στο κτίριο.

Μερικοί δημοσιογράφοι άρχισαν να παρατάσσονται, αλλά άλλοι συνέχισαν να σπρώχνουν και να σπρώχνονται για περίπου δέκα λεπτά για να μπουν μέσα! Ένας δημοσιογράφος του NBC News που εκπροσωπούσε τηλεοπτικά δίκτυο ως μέρος της ομάδας του αμερικανικού Τύπου περιέγραψε ότι δέχθηκε αγκωνιές και σπρώχθηκε, παράλληλα με φωνές στα ρωσικά και στα αγγλικά από αξιωματούχους ασφαλείας,

“Η διαμάχη των μέσων ήταν η πιο χαοτική που έχω δει ποτέ σε μια προεδρική εκδήλωση εδώ εννέα χρόνια”, έγραψε η Anita Kumar, ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου για την Politico. “Οι δημοσιογράφοι έσπρωξαν και σπρώχθηκαν, φωνάζοντας ο ένας στον άλλο για να κινηθούν αλλά κανείς δεν το έκανε”.

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν ήταν ήδη σε εξέλιξη, και οι δημοσιογράφοι κινδύνευαν να χάσουν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο των δύο ηγετών και να τους κάνουν ερωτήσεις.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπάθησαν επανειλημμένα να βάλουν μέσα την ομάδα των Αμερικανών, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν σχετικά με τον αριθμό των δημοσιογράφων που θα επιτραπούν, και τελικά μόλις εννέα από τα δεκατρία μέλη του αμερικάνικου Τύπου μπήκαν στο δωμάτιο, έγραψε η Kumar.

Το χάος συνεχίστηκε και μέσα στο δωμάτιο της συνάντησης

Αλλά και μέσα στο δωμάτιο το χάος συνεχίστηκε. Ο θόρυβος από τους δημοσιογράφους “σίγασε” τις σύντομες παρατηρήσεις που έκαναν ο Μπάιντεν και ο Πούτιν. Σε ένα σημείο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ασφαλείας τράβηξαν το διαχωριστικό σχοινί που διαχωρίζει τα μέσα ενημέρωσης από τους ηγέτες πίσω για να προσπαθήσουν να τους κρατήσουν μακριά από τους ηγέτες.

“Δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φώναζαν ότι η ρωσική ασφάλεια πρέπει να σταματήσει να μας αγγίζει”, έγραψε η Kumar. “Ο άνθρωπος που θα έκανε το “Pull” σπρώχτηκε πολλές φορές, έπεσε σχεδόν στο έδαφος, ενώ πολλοί άλλοι έπεσαν πάνω από το διαχωριστικό σχοινί, το οποίο τώρα σχεδόν άγγιζε το έδαφος.”

Ο δημοσιογράφος του NBC News στην αίθουσα είπε ότι η ρωσική ασφάλεια άρχισε να σπρώχνει τους δημοσιογράφους και να τραβάει τα ρούχα τους μέχρι που οι δημοσιογράφοι τελικά “πετάχθηκαν” έξω από την πόρτα μετά από περίπου πέντε λεπτά.

Στο βίντεο της εκδήλωσης ακούγεται ένας Ρώσος αξιωματούχος που λέει στον δημοσιογράφο να “φύγει” και ότι “τελείωσε”. Άλλοι ακούγονται να φωνάζουν “ηρεμήστε” και “μην με σπρώχνετε, σταματήστε να πιέζετε”.

Ρεπορτάζ από το ρωσικό πρακτορείο RIA κατηγόρησε τους αμερικανούς δημοσιογράφους ότι μπλόκαραν τη θέα μέσα στο δωμάτιο με τις κάμερες τους και τους κατηγόρησαν ότι μιλούσαν δυνατά. Μετά την “εκκαθάριση” της αίθουσας, το NBC αναφέρει ότι είπαν στους αμερικανούς δημοσιογράφους είπαν ότι θα τους αφήσουν να έχουν μια πιο ομαλή ευκαιρία φωτογραφίας, η οποία δεν υλοποιήθηκε.

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν και ο Μπάιντεν καθόνντουσαν σιωπηλά βλέποντας τη σκηνή να ξεδιπλώνεται. Ο Μπάιντεν χαμογέλασε αρκετές φορές στον Τύπο, ενώ ο Πούτιν καθόταν σιωπηλός, κυρίως κοιτάζοντας προς τα κάτω.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.