Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Χαοτική κατάσταση στον ΕΦΚΑ – Εχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων

Χαοτική κατάσταση στον ΕΦΚΑ – Εχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων

efka
Χαοτική είναι η κατάσταση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής έχουν γίνει λάθη κατά τη μεταφορά δεδομένων από τα μητρώα των επιμέρους υπηρεσιών στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δεδομένα ασφαλισμένων.

Υπάρχει το παράδειγμα ασφαλισμένων γυναικών με συνωνυμία όπου συγχωνεύτηκαν τα μητρώα τους και φαίνεται ότι υπάρχει μόνο μία. Την ίδια ώρα λόγω των προβλημάτων έχει ανασταλεί προσωρινά η διαδικασία για την απόδοση σύνταξης θανάτου και εξόδων κηδείας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπάρχει αύξηση των υπηρεσιακών σημειωμάτων που στέλνονται για διόρθωση λαθών από εντασσόμενους φορείς ανά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες κεντρικής διαχείρισης στην Αθήνα. Επιπλέον αντιμετωπίζονται προβλήματα με την υποστελέχωση του HELP DESK του ΕΦΚΑ, ασάφεια αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίες και άγνοια διαχείρισης του συστήματος από τους υπαλλήλους.

Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν αύριο το μεσημέρι προειδοποιητική στάση εργασίας, καταγγέλουν επίσης ότι ο τέως ΟΑΕΕ ξέμεινε από χαρτί ενώ η έλλειψη βενζίνης έχει ακινητοποιήσει τα Υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΙΚΑ με τα οποία κινούνται οι Υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.