Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρεών οχημάτων στο εθνικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρεών οχημάτων στο εθνικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας

«Aνοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι»

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη επιφυλακή, δήλωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ν.Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες».

Ενημέρωσε επίσης πως απαγορεύεται, από σήμερα 9 το βράδυ, για 24 ώρες, η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας.

Επισήμανε πως θα παραμείνει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι να επαναξιολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Aπόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας 

Την απόφαση για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκανε γνωστή και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Κωνσταντίνος Κακούσης.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η προσωρινή ή πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα μέσα, τα οποία κινούνται στα κάτωθι τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης της Δ.Α.Ακαρνανίας και συγκεκριμένα :

α) στον Αυτοκινητόδρομο Ιόνια Οδός, από Ανισόπεδο κόμβο  Ρίγανης (χ/θ 65+202) έως και Ανισόπεδο κόμβο Άρτας (χ/θ 140+891),

β) στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την χ/θ 59+681 έως την χ/θ 139+000,

γ) στην Ε.Ο. Αμφιλοχίας – Λευκάδας, από την χ/θ 0+001 έως την χ/θ 53+000,

Της  απόφασης εξαιρούνται τα οχήματα Οδικής Βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ., κ.λ.π.).

Η  απόφαση ισχύει από σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 21.00  και μέχρι το πέρας των φαινομένων.

Οι παραβάτες της Απόφασηςδιώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» ενώ η λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Β΄ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, το Τ.Τ. Αγρινίου, το Α.Τ. Αμφιλοχίας και το Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.