Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ο Χαρδαλιάς εγκαινίασε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας

Ο Χαρδαλιάς εγκαινίασε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γρανίτσας

Το καίριο θέμα της δασοπροστασίας ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης που  πραγματοποίησε ο χθες υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη Γρανίτσα Ευρυτανίας που τυγχάνει και πατρίδα του.

Ειδικότερα ο Νίκος Χαρδαλίας εγκαινίασε το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής των Αγράφων.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με τη λειτουργία του νέου Κλιμακίου ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των φορέων της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεωμορφολογικές και δασικές συνθήκες που καθιστούσαν αναγκαία την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, προκειμένου να θωρακιστεί έναντι φυσικών απειλών, ιδίως στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ το εν λόγω κλιμάκιο είχε ιδρυθεί στα χαρτιά από το 2009, αλλά ουδέποτε είχε προχωρήσει η δημιουργία και λειτουργία του.

Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης σημειώνει πως “η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης ορεινής περιοχής των Αγράφων, που αφορά την πυροπροστασία και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας, βρήκε ανταπόκριση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και χθες ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Η ίδρυση του πυροσβεστικού κλιμακίου, έδειξαν αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον της πολιτείας για την ενίσχυση της ασφάλειας σε αυτόν τον τόπο. Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά που με τη δική του συμπαράσταση και βοήθεια δικαιώθηκε ένα αίτημα δεκαετιών”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.