Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Χιμένεθ: «Ο Παναιτωλικός μας δυσκόλεψε»

Χιμένεθ: «Ο Παναιτωλικός μας δυσκόλεψε»

Στη σημασία της νίκης με το μηδέν στην άμυνα, στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ!

Το ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, έγινε σημείο αναφοράς για τον Μανόλο Χιμένεθ ακόμη μια φορά. Μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης, κυρίως όμως στο μηδέν στην άμυνα. Όπως είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, βρήκε μια ομάδα που φοβάται να μη δεχτεί γκολ!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ:

Για τον Δέλλα: «Ακόμη τον έχω στο μυαλό μου ως έναν απ’ τους αρχηγούς μου. Με γνωρίζει πολύ καλά και μας δυσκόλεψε πολύ στο ματς. Ο τρόπος που έπαιξε ο Παναιτωλικός μας δυσκόλεψε, επειδή τοποθέτησε πολύ καλά την ομάδα του για να φέρει δυσκολία στην ΑΕΚ».

Για το μηδέν στην άμυνα: «Αυτού του είδους τα ματς όλοι θεωρούν υποχρέωση μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να τα νικήσει, αλλά μένει να το κάνεις στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν εύκολο έτσι όπως στήθηκε ο Παναιτωλικός. Μου άρεσε πολύ το πρώτο μέρος της ομάδας μου, παρότι πρέπει να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες. Αλλά υπάρχουν θετικά πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές δεν αισθάνονται στο 100%. Αυτοί που ολοκλήρωσαν το ματς έκαναν υπερπροσπάθεια. Παρότι έγιναν αλλαγές λόγω κούρασης ή ενοχλήσεων, όλοι πάλεψαν μέχρι το τέλος. Το πιο σημαντικό είναι πως μετά από δύο μήνες κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργούμε περισσότερο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να φτιάξουμε την αυτοπεποίθηση, τη φυσική κατάσταση και τη θέληση για τη νίκη των παικτών».

Για το πότε θα είναι στο 100% η ομάδα: «Με αυτό το πρόγραμμα δεν μπορείς να δουλέψεις εύκολα. Σε 3,5 μέρες έχουμε ακόμη ένα ματς. Έχουμε 72 ώρες για ξεκούραση και αποκατάσταση. Υπάρχουν παίκτες που υπήρξαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά τραυματίες για παράδειγμα ο Μπακάκης και τους χρειάζεται χρόνος. Υπάρχουν δύο επιλογές, είτε να μείνει εκτός για να επανέλθει είτε να το κάνει μέσω των αγώνων. Είναι περισσότερο ψυχολογικό. Βρήκα μια ομάδα που φοβάται να μη δεχτεί γκολ».

Για τον έλεγχο που έδειξε πως ήθελε να έχει η ΑΕΚ: «Αυτό που τους είπα είναι να διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο. Έχουμε το πιο όμορφο επάγγελμα στον κόσμο. Το 90% των παιδιών θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές. Εμείς ζούμε απ’ το ποδόσφαιρο. Έχουμε μέσα μας αυτό το μικρό παιδί που θέλει και διασκεδάζει παίζοντας ποδόσφαιρο».

Πηγή: onsports.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.