Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Χειροτονία Διακόνου και Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τη Χειροτονία Διακόνου και την Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

unnamed (4)Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά στο Αγρίνιο, όπου χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον κ. Στυλιανό Σωτηρόπουλο.
Ο ευλαβέστατος νέος διάκονος, που μέχρι σήμερα διακονούσε στο αναλόγιο και το ιερό Βήμα του Ι. Ναού Απ. Θωμά, είναι έγγαμος, 25 ετών, και απόφοιτος του εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Πατρών. Κατά την προσφώνησή του ο χειροτονούμενος αναφέρθηκε στον πόθο του να εισέλθει στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του, καλλιέργησαν και ενίσχυσαν την κλίση του στην Ιερωσύνη.
Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στην δύσκολη αποστολή του κληρικού μέσα στην κοινωνία, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή. Τόνισε ότι πολλές φορές θα κριθεί από τους ανθρώπους και θα αδικηθεί ακόμη, αλλά δεν θα πρέπει να αποθαρρύνεται και να χάνει την πίστη του στο Θεό. Άλλοτε πάλι θα επαινεθεί αλλά και πάλι θα πρέπει με ταπείνωση και σοβαρότητα να το δέχεται. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, συνεχάρη την πρεσβυτέρα και τους γονείς και των δύο για την συμπαράστασή τους στο νέο κληρικό, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει τους νέους και τις νέες να θελήσουν να διακονήσουν ως ιερείς και πρεσβυτέρες την Εκκλησία του Χριστού διότι είναι το υψηλότερο υπούργημα που υπάρχει στον κόσμο.
Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η γενική ιερατική σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως για τον μήνα Ιανουάριο στο Αγρίνιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.
Ομιλητής ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου πρωτοπρ. Χρήστος Παπαχρήστος, ο οποίος, στο πλαίσιο των φετινών λειτουργικών θεμάτων των ιερατικών συνάξεων, μίλησε με θέμα την Θεία Λειτουργία των Πιστών εστιάζοντας ιδιαίτερα στην Αγία Αναφορά. Ο ομιλητής αναφέρθηκε τόσο σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν τον λειτουργό όσο και στον τρόπο συμμετοχής των πιστών, αναλύοντας τα θεολογικά νοήματα της Θείας Λειτουργίας.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος το νέο έτος 2017 «να είναι ευλογημένο, με αγώνες και πορεία αγιασμού, με πνευματικές επιτυχίες, γεμάτο προσφορά και δημιουργικότητα».

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8) unnamed (9) unnamed (10)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.