Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Χωρίς ειδήσεις για τη σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας Οδού η ευρεία σύσκεψη με Σπίρτζη στην Περιφέρεια

Χωρίς ειδήσεις για τη σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας Οδού η ευρεία σύσκεψη με Σπίρτζη στην Περιφέρεια

Zητήματα υποδομών της Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν τον Φορέα Διαχείρισης φράγματος Πείρου – Παραπείρου, την ολοκλήρωση Ολυμπίας οδού, τη Σιδηροδρομική Γραμμή Πατρών – Πύργου, τη σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό και τον κόμβο  Μενιδίου

Όπως αναφέρθηκε, για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό  αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάτι άλλωστε που είναι γνωστό . Για το έργο του κόμβου στο Μενίδι  απλώς έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υποδομών η πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, για εκπόνηση μελέτης από την παραχωρησιούχο εταιρεία και στη συνέχεια η υλοποίησή του.

«Είναι μια σειρά από υποδομές στη Δυτική Ελλάδα που αποτελούν προτεραιότητα και για την Κυβέρνηση, πρωτίστως για την τοπική κοινωνία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πρέπει να γίνει, στη χώρα και στη Δυτική Ελλάδα. Είναι μια περιοχή που έχει υποφέρει πάρα πολλά χρόνια, από την έλλειψη και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης κάποιων κρίσιμων υποδομών», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας «Ο Περιφερειάρχης, η  υπομονή και η εμμονή για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας, είναι αξιοζήλευτη και ανταποκρινόμαστε σε αυτή».

H ενημέρωση για τη σύσκεψη προέρχεται από την περιφερειακή αρχή η οποία στην ανακοίνωση της δεν αναφέρεται στο μείζον για την Αιτωλοακαρνανία ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων στην Ιόνια Οδό που δεν έχουν προχωρήσει γεγονός που έχουν στηλιτεύσει τόσο οι δήμαρχοι όσο και η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά που πρόσφατα εξέφρασε τον προβληματισμό της  “γιατί το κεντρικό κράτος δεν έχει προβεί ακόμα στην αντιπλημμυρική θωράκιση ανάντη και κατάντη της Ιόνιας Οδού μετά και τις περσινές καταστροφές» .

Χωρίς Αιτωλοακαρνάνες…

Στη σύσκεψη πάντως η κυρία Σταρακά δεν συμμετείχε ενώ το”παρών” έδωσαν οι  οι Βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Σπαρτινός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Ερύμανθου Θάνος Καρπής, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου ως Εκπρόσωπος της Επιτροπής για την Ολυμπία Οδό, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, ο ειδικός συνεργάτης της ΠΔΕ Βαγγέλης Καραχάλιος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νεκτάριος Γς

    Ειδήσεις για την σύνδεση θα υπήρχαν εάν πίεζαν οι τοπικοί παράγοντες δημαρχος , βουλευτές και πάει λέγοντας……
    Αυτους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτι τους και η πολιτική τους επιβίωση….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.