Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου στο 15ο Φεστιβάλ Αλιβερίου

χορωδια-αλιβερι2

Στην Εύβοια ταξίδεψε το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προκειμένου να λάβει μέρος στο 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αλιβερίου, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Συνολικά συμμετείχαν πέντε Χορωδίες από τη Χίο, το Μεσολόγγι, το Διόνυσο, τη Χαλκίδα και το Αλιβέρι.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σπύρου Χολέβα, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση καθώς επέλεξε να χρησιμοποιήσει μικρές αφηγηματικές γέφυρες σχετικές με το θέμα του αφιερώματος, ενώνοντας έτσι τη μελωδία με τον πεζό λόγο. Στο ρόλο της αφηγήτριας ήταν η Θάλεια Μαρκαντωνάτου, τα κείμενα επιμελήθηκε η Μαρίνα Κασσαβέτη, σολίστ ο Φώτης Σπυρόπουλος και στο πιάνο συνόδευσε η Κατερίνα Σταματάτου.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τη Χορωδία η συνάντησή της με τον ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, ( γνωστό για τις συμμετοχές του στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ») ο οποίος είχε προσκληθεί για να συμπράξει με την Χορωδία Αλιβερίου.

χορωδια-αλιβερι1

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.