Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαργιάδας

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαργιάδας

Χοροστατούντοςτου Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστορίαςκ.κ. Καλλίνικου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαργιάδας.

Παρόντες ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρ. του ΔΣ Ι. Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Γρίβας και Μ. Παπαγεωργίου, ο πρ. Σαργιάδας Δημήτρης Κροκίδας και ο πρ. του πολιτιστικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Βραχωρίτης

Ακολούθησε αγιασμός στο κτίριο του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαργιάδας με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυσή του.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση παλαιών φωτογραφιών, νομισμάτων και αντικειμένων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συνεχάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Βραχωρίτη και τα μέλη για τη συνεχή προσφορά με τη διοργάνωση δράσεων στην περιοχή.

 

Η ανακοίνωση του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαργιάδας:

«Με λαμπρότητα ο Εορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Σαργιαδα Αγρινίου

Τους Προστάτες μας Αγίους Ταξιάρχες γιορτάσαμε και φέτος με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστατουντος του Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ Καλλινικου.Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου ,ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Φαρμάκης και οι αντιδήμαρχοι κ. Μαρία Παπαγεωργίου και ο κ. Γρίβας Ευθύμιος.Πολλοί πιστοί συνέρρεαν από νωρίς το πρωί για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ την οποία πλαισίωναν κοπέλες του χωριού φορώντας παραδοσιακές στολές.

Μετα το πέρας της Αρχιερατικής Θειας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο κέντρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιαδας για τον εορτασμό των 25 χρόνων απο την ίδρυση του. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δώρισε στον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη και στον Δημαρχο Αγρίνιο καλάθι με τοπικά προϊόντα και την εικόνα των Αγίων Ταξιαρχων ευχόμενος παντα Υγεία και καλή επιτυχία στο έργο τους. Ο Δημαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για την πλούσια δράση τους παρα την δυσκολία των καιρών.

Μετά το τέλος του αγιασμού ο Πολιτιστικός Σύλλογος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των Αγίων μας.

Να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τις γυναίκες του χωριού για τα γλυκά και τα εδέσματα που προσέφεραν!

Να ευχαριστήσουμε τον Χορευτικό σύλλογο Φίλων της παράδοσης ” Οι Ριζες” για τις παραδοσιακές στολές».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Νίκος Παλια-ντζής

    Ο Καστοριάς φοράει μάσκα. Εσείς σεβασμιότατε Αιτωλίας & Ακαρνανίας γιατί δεν φοράτε; Μας είπατε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.