Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Η Χούνη, η ΔΕΗ και η ντροπή με τα 500 ευρώ των ανταποδοτικών

Η Χούνη, η ΔΕΗ και η ντροπή με τα 500 ευρώ των ανταποδοτικών

Ο Αχελώος και η Αιτωλοακαρνανία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ. Ουδείς θα διαφωνήσει με αυτό.

Ο νομός μας ελάχιστα ωστόσο αντισταθμιστικά οφέλη  έχει λάβει από τη ΔΕΗ παρά τις διεκδικήσεις του. Και με αυτό ουδείς θα διαφωνήσει.

Υπάρχει όμως και ένα χωριό που ίσως είναι το πιο αδικημένο. Ο λόγος για τη Χούνη, το όμορφο ορεινό χωριό των Παρακαμπυλίων. Στα δικά της όρια βρίσκεται το μεγαλύτερο  υδροηλεκτρικό έργο, αυτό των Κρεμαστών, αλλά η Χούνη ανταποδοτικά δεν έλαβε ή έστω μηδαμινά συγκριτικά με άλλα χωριά.

Αυτό σκέφτηκε και ο πρόεδρος της Βασίλης Στάθης και πριν λίγα χρόνια έστειλε μια επιστολή στους αρμοδίους  της ΔΕΗ ζητώντας την ενίσχυση της κοινότητας ώστε να γίνουν κάποιες εργασίες τσιμεντόστρωσης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Περίπου 14.000 ευρώ εκτιμήθηκε το κόστος τους.

Πριν λίγες ημέρες ο κ. Στάθης έλαβε την απάντηση. 500 ευρώ ενέκρινε το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, αυτά ήταν τα ανταποδοτικά. Δικαιολογημένα θεωρήθηκε ως κοροϊδία και η προσφορά δεν έγινε αποδεκτή…

Για το ζήτημα αυτό ενημερώθηκε και η δημοτική αρχή Αγρινίου. Που οφείλει να προβληματιστεί όπως και όλες οι αρχές του τόπου και της περιφέρειας. Και να αποφασίσουν πως ήρθε η ώρα να κινηθούν…αποφασιστικά για τη διεκδίκηση των αντισταθμιστικών οφελών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Εύη

  Η ΔΕΗ εκεί που πήγαινε για φούντο ,ξαφνικά βρέθηκε να μετράει τρελά κέρδη.Τους προηγούμενους μήνες παραλάβαμε ραβασάκια λογαριασμών από την υπηρεσία με υπέρογκα ποσά, γιατί δεν καθίσαμε να πεθάνουμε από το κρύο!Μ αυτό τον τρόπο μαζεύει χρήματα στα ταμεία της η άλλοτε σπαταλη εταιρεία , που δεν είχε πρόβλημα να μοιράσει υπερκερδη στα μεγαλοστελεχη της. Συγχαρητήρια στους κυβερνώντες που νοιάζονται για τον απλό λαό ,αγωνιούν για την υγεία μας , και υποχρεώνουν τους ισχυρούς να δώσουν κάτι και στους αδύναμους!Στη συγκεκριμένη περίπτωση ,η ΔΕΗ πλουτίζει, και οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται τα υδροηλεκτρικά ,όχι μονο δεν παίρνουν μία, αλλά με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς , συμβάλλουν στα υπέρογκα κέρδη της ! Ένα μεγάλο μπράβο και στους ανεύθυνουπεύθυνους της περιοχής μας ,παρατρεχάμενους και ΣΙΑ ,που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους ! Για ποια ανταποδοτικά μιλαμε όταν η κατάσταση έχει ξεφύγει ,μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για μεταφορά εκατομμυρίων κυβικών νερού από την περιοχή μας; Πηγαίνετε στη Θεσσαλία να ζητήσετε ανταποδοτικά και εσείς οι κάτοικοι συνεχίστε να τοποθετείτε φωτοβολταϊκά στα χωράφια σας! Είναι μία πολύ ωραία απάντηση στους επικριτές σας για τη χρησιμότητα του νερού στην περιοχή σας!

 2. Εύη

  Απάντηση στο Αγρίνιο vice. Dei Energy News
  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ για την Ενέργεια και για τον Όμιλο ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ Επικοινωνία με το:deienergynews@gmail.com Δ .Ε.Η. και αντισταθμιστικά μέτρα μεγάλων ταμιευτήρων: Η περίπτωση του Συγκροτήματος Αχελώου Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 Tου Νίκου Χούτα Ο Νίκος Χούτας είναι πρώην Αντιδημαρχος του Δήμου Αμφιλοχίας
  (agriniotimes.gr)
  Αναρτήθηκε από deienergynews στις 8:28 π.μ.
  Ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη ανάλυση από τον πρώην αντιδήμαρχο Αμφιλοχίας. Οι κάτοικοι των περιοχών που υπάρχουν έργα της ΔΕΗ δεν ζητάμε ελεημοσύνη αλλά προστασία των δικαιωμάτων μας και δικαιοσύνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.