Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Χρειάστηκε μέχρι και…κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να λειτουργήσει το Καρουζέλ στην πλατεία Δημάδη

Παρολίγον φιάσκο που θα θύμιζε τη “ρόδα του Καμίνη”

dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (10)Mπορεί να έχουν τοποθετηθεί από ημέρες ωστόσο από σήμερα (Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017) λειτουργούν στην πλατεία Δημάδη του Αγρινίου το καρουζέλ, το τρενάκι και το τραμπολίνο καθώς μόλις χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την αδειοδότηση της εγκατάστασης και λειτουργίας του εν λόγω λούνα παρκ.
Μάλιστα και η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος δεν ήταν ανέφελη. Το ζήτημα τέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος, σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις και για να περάσει η αδειοδότηση εν τέλει απαιτήθηκε να διεξαχθεί η 1η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Σώματος για το έτος 2017!
Ενόσω λοιπόν φθάσαμε παραμονές των Χριστουγέννων η δημοτική αρχή ζήτησε κατεπειγόντως να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο για την αδειοδότηση της λειτουργίας (έως 10/1/2018) του λούνα παρκ. Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ.Φαρμάκης ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν πλέον όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πως έγινε «καταπληκτική δουλειά» από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε, βάσει και της γνωμοδότησης του Νομικού συμβούλου, να διασφαλιστεί πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του λούνα Παρκ.
Ως προς τα διαδικαστικά ωστόσο υπήρξαν επί μέρους διαφωνίες , για παράδειγμα ο Κ.Ρόκος επέμεινε να κατατεθούν στο Σώμα όλα τα σχετικά έγραφα ενώ ζητήθηκε και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου την οποία ο αντιδήμαρχος παρέλειψε αρχικά να προσκομίσει.
dimotiko-symvoulio-22-12-2017 (8)Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας οι σύμβουλοι του συνδυασμού Μοσχολιού ψήφισαν «παρών», οι υπόλοιποι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι ψήφισαν «λευκό» και μόνο οι σύμβουλοι της δημοτική αρχής ψήφισαν να εγκριθεί η λειτουργία.
Ωστόσο για μια ακόμη φορά η πλειοψηφούσα παράταξη δεν φρόντισε για το αυτονόητο. Να βρίσκονται στην αίθουσα 23 σύμβουλοι της, όσων δηλαδή η ψήφος απαιτούνταν για να «περάσει» το θέμα. Αποτέλεσμα να μην αρκούν οι 22 ψήφοι και να μην εγκριθεί η παραχώρηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας στο λούνα παρκ της πλατείας Δημάδη.
Τελικά, η λύση δόθηκε με μια «ντρίπλα» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Β.Φωτάκη. Μόλις ολοκληρώθηκε η χθεσινή (τακτική) συνεδρίαση κήρυξε την έναρξη της 1ης κατεπείγουσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το 2017 και έθεσε εκ νέου το θέμα της λειτουργίας του λούνα παρκ που τελικά εγκρίθηκε.
Έτσι λοιπόν αποφεύχθηκε το φιάσκο, το καρουζέλ της πλατείας Δημάδη να θυμίζει τη «ρόδα του Καμίνη» που εγκαταστάθηκε αλλά ποτέ δεν λειτούργησε στο Σύνταγμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. A.D.

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ …ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ -ΧΑΡΩΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Τ…ΤΡΙΠΛΕΣ ΤΟΥ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ …ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΦΟΡΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΣΟΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΩΝ ΑΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ. ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.