Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων BMW!

bmw-blue
Στο σημερινό μας άρθρο δεν θα μιλήσουμε γενικά για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων αλλά θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων και ανταλλακτικών. Όπως όλοι καταλάβατε, θα αναλύσουμε τις δραστηριότητες και τις κινήσεις της BMW κυρίως σε σχέση με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Λοιπόν τι λέτε; Πάμε να ξεκινήσουμε;

Η BMW, όπως διαβάζουμε και στην επίσημη ανακοίνωση της, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τα χρήματα που διαθέτει για την παραγωγή ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνται στη συντήρηση των αυτοκινήτων της. Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη εταιρεία σκοπεύει να κάνει περικοπές της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό της για να τα επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η BMW έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάσει και να θέσει σε κυκλοφορία 12 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2025 και γι’ αυτό το λόγο θα προσπαθήσει να μειώσει τα έξοδα της,  κόβοντας αρχικά ένα πολύ μεγάλο ποσό από το τμήμα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ακολούθως θα υπάρξουν μειώσεις και σε άλλα τμήματα. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν θα μπορέσει να εξοικονομήσει τα χρήματα που χρειάζονται για την έρευνα και την ανάπτυξη των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία, ο βασικός στόχος της είναι να μειώσει περίπου 5% τις δαπάνες σε κάθε τμήμα της έτσι ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει το στόχο που έχει θέσει δηλαδή την παραγωγή 12 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025.

Όσον αφορά τις πωλήσεις το ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι περισσότερο από το ένα τέταρτο των αυτοκινήτων (περίπου δηλαδή το 25%) θα είναι ηλεκτροκίνητα μέσα στα επόμενα 30 με 40 χρόνια. Όπως καταλαβαίνει κανείς, τα κέρδη όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι πολύ μεγάλα. Αυτός λοιπόν είναι και ο κύριος λόγος που η BMW αποφάσισε να μειώσει τα χρήματα που δίνει για τη δημιουργία των επίσημων – γνήσιων ανταλλακτικών της.

antalaktika-aftokinitou

Τέλος, ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι να δούμε λίγο πιο αναλυτικά και τι συμβαίνει στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων BMW όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι εμφανές ότι λόγω της οικονομικής ύφεσης που επικρατεί σε αρκετές χώρες του κόσμου ο κλάδος των ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτων έχει επηρεαστεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η BMW είναι μια ακριβή σχετικά μάρκα αυτοκινήτων αφού τα περισσότερα μοντέλα της στοιχίζουν πάνω από το μέση τιμή των αυτοκινήτων της αγοράς, είναι λογικό οι πωλήσεις της εταιρείας να έχουν μειωθεί.

Αυτό έχει άμεση συνέπεια και στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων BMW καθώς η μείωση στον αριθμό των αυτοκινήτων, είναι φυσικό ότι θα προκαλέσει και μείωση στον αριθμό των ανταλλακτικών BMW που πωλούνται. Είναι πλέον συχνό φαινόμενο, οι καταναλωτές – οδηγοί να επιλέγουν μεταχειρισμένα ή aftermarketανταλλακτικά αυτοκινήτων για να τα χρησιμοποιήσουν στα αυτοκίνητα τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι πολύ πιο φθηνά από τα γνήσια ανταλλακτικά και επίσης ο κάθε οδηγός μπορεί πλέον να τα βρει πολύ εύκολα με τη βοήθεια του διαδικτύου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.