Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε ένα επιτυχημένο e-shop

Χρήσιμες συμβουλές για να φτιάξετε ένα επιτυχημένο e-shop

photo-e-shop
Σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα προκειμένου να διευρύνετε το πεδίο της εμπορικής σας δραστηριότητας στο παγκόσμιο κοινό του Διαδικτύου.

Οι ειδικοί στην κατασκευή ιστοσελίδων σάς προτείνουν μερικές χρήσιμες πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα επιτυχημένο e-shop.

  1. Εν αρχή ην… το λογότυπο

Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο λογότυπο για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα που να αποπνέει επαγγελματισμό. Ζητήστε τη συνδρομή ενός γραφίστα που θα σας προτείνει ποικίλες παραλλαγές λογοτύπων με την ονομασία της επιχείρησής σας για να επιλέξετε αυτή που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Τοποθετήστε το λογότυπο σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα, στο επάνω αριστερό μέρος ή στο κέντρο. Συνδέστε την αρχική σελίδα με το λογότυπο ώστε να διευκολύνετε τους χρήστες να επιστρέφουν στην αρχική σελίδα του e-shop με ένα κλικ.

  1. Φτιάξτε ένα εύχρηστο μενού

Σχεδιάστε ένα εύχρηστο μενού για το e-shop σας που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των χρηστών. Ομαδοποιήστε τα προϊόντα που εμπορεύεστε ή τις υπηρεσίες που παρέχετε ώστε οι επισκέπτες να βρίσκουν αυτό που χρειάζονται. Δημιουργήστε ένα σύντομο μενού, επιλέγοντας τα σημαντικότερα στοιχεία και τοποθετήστε το οριζόντια στο επάνω μέρος του e-shop. Επιλέξτε τις κατάλληλες λέξεις – κλειδιά για να ονομάσετε κάθε κατηγορία και μην παραλείπετε το πεδίο της επικοινωνίας.

  1. Σχεδιάστε προσεκτικά κάθε σελίδα

Ένα e-shop αποτελείται από πολλές σελίδες στις οποίες προβάλλονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι σημαντικό η κάθε σελίδα που συνθέτει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να μοιάζει αυτόνομη και να παρέχει στους επισκέπτες με μια ματιά τις βασικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι χρήστες που επισκέπτονται το e-shop σας θα προέρχονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι βάσει των όρων που ο καθένας από αυτούς εισάγει, θα «προσγειώνεται» σε διαφορετική σελίδα του e-shop σας. Γι αυτό είναι απαραίτητο κάθε σελίδα να είναι άρτια από άποψη πληροφοριών και σχεδιασμού.

  1. Εστιάστε στον χρόνο φόρτωσης

Η αρχική και οι επιμέρους σελίδες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος χρειάζεται να φορτώνουν σε σύντομο χρόνο. Οι χρήστες -ιδιαίτερα εκείνοι που περιηγούνται στο Ίντερνετ από φορητές συσκευές- δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους περιμένοντας μια ιστοσελίδα να «ανοίξει», παρά προχωρούν στην αμέσως επόμενη. Η ταχύτητα φόρτωσης επηρεάζει επιπλέον και την κατάταξη του e-shop σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Όσο πιο γρήγορα φορτώνει, τόσο καλύτερη θέση θα κατακτήσετε και όσο πιο «ψηλά» εμφανιστείτε, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να προσελκύσετε τους χρήστες και να τους μετατρέψετε σε πελάτες σας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.