Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Χρήσιμη δημοσιότητα ή απαξίωση η πλάκα του «Παλιού-Ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ»;

παλιό ΠΑΣΟΚ

Η σελίδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ- Το Ορθόδοξο» στο facebook ξεπέρασε, λέει,  την κανονική σελίδα του ΠΑΣΟΚ σε «like» σχεδόν ταυτόχρονα με την επανασύσταση του χώρου και στην ουσία την επάνοδο του Γ.Παπανδρέου σε κοινό σχήμα με το… κανονικό ΠΑΣΟΚ.

Η σελίδα αυτή πάνω στο λογότυπο του άλλοτε κραταιού κόμματος έχει κι ένα καντήλι και χρησιμοποιεί ως λογότυπο/ταυτότητα τη φράση «Πιστοί στις αξίες, τα ιδανικά και τον τσαμπουκά της Παλαιοπασοκικής ιδιοσυγκρασίας» Είναι προφανές ότι κάνει πλάκα, τρολάρει, σκοπό έχει, εκ  πρώτης όψεως, την απαξίωση. Και μόνο το μανιφέστο που δημοσίευσε χθες με συμβουλές για… συγχώνευση της κανονικής σελίδας με την συγκεκριμένη δείχνει τις προθέσεις των διαχειριστών.

Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που απαντούν κανονικά στα σχόλια, που έχουν οργιστεί ή που δίνουν συμβουλές κάτω από ένα κείμενο το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα πως το «ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ» πρέπει να αγωνιστεί με το επίσημο για να νικήσουν την… επάρατη δεξιά!

«Ζητούμε, έχοντας την ιερή λαϊκή εντολή την έναρξη των διαδικασιών για την επιστροφή του Κινήματός μας στις αγνές αξίες που το οδήγησαν στην καταξίωση, με την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των Μεγάλων Παλαιών συντρόφων που δόξασαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, στα τεκταινόμενα του κόμματος», λένε μεταξύ άλλων οι εμπνευστές της όλης διαδικασίας βάζοντας πλώρη να ξεπεράσουν «την σελιδούλα του κόμματος του Κούλη», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Και το μέγα ερώτημα είναι το εξής: τι γίνεται όταν σε έχουν πάρει στο μεζέ αλλά ταυτόχρονα έχεις και πέραση; Μια σελίδα που κάνει πλάκα στο ΠΑΣΟΚ έχει 40.000 «φίλους» είναι καταστροφή και αποδοκιμασία ή ισχύει το ρητό ότι και η κακή δημοσιότητα παραμένει δημοσιότητα;

Μένει να το δούμε (μεγάλη περιπέτεια θα είναι οι επόμενες εκλογές) αλλά μέχρι τότε πρέπει να θυμόμαστε: οι πολιτικοί όροι των social media δεν είναι αληθινοί, είναι θέμα κοινού στην ίδια τη δικτύωση.

αποθ

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ είναι στη νέα γενιά…

    Ο Λεβέντης πήρε 3,5% με αντίστοιχα μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.