Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Χριστίνα Σταρακά σε Νεάπολη και Στράτο: «Κανένα έργο από την παρούσα δημοτική Αρχή για τα χωριά»

Χριστίνα Σταρακά σε Νεάπολη και Στράτο: «Κανένα έργο από την παρούσα δημοτική Αρχή για τα χωριά»

Συνέχεια στις επαφές με τοπικούς φορείς στις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Αγρινίου έδωσε χθες, Τετάρτη 10 Απριλίου,  η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, η οποία επισκέφτηκε Νεάπολη και Λεπενού. Στις συναντήσεις συμμετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων και υποψήφιοι του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς», κατά την διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές των δύο περιοχών.

Η Χριστίνα Σταρακά αφού ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» τόνισε: «Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε μαζί σας τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής .Δεσμευτήκαμε ότι θα συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους φορείς και τους πολίτες το πρόγραμμα μας και αυτό το κάνουμε πράξη. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε για εσάς για τις δικές σας περιοχές χωρίς εσάς. Σας θέλουμε συμμέτοχους, γιατί πιστεύουμε πως με την συνεργασία και  το διάλογο τα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα. Για τον συνδυασμό μας είναι στοίχημα που θα το κερδίσουμε η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ πόλης και δημοτικών ενοτήτων».

Όπως επισήμανε η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου, είναι κοινή διαπίστωση των κατοίκων στις Δημοτικές Ενότητες ότι έργο της τωρινής δημοτικής αρχής είναι μηδενικό στα χωριά. Δεν σχεδιάστηκε και δεν υλοποιήθηκε κανένα μεγάλο αλλά ούτε και μικρό έργο. Η σημερινή δημοτική αρχή περιορίστηκε σε απλή και πολλές φορές κακή διαχείριση της καθημερινότητας. Εκτός από τον φτωχό απολογισμό η τωρινή δημοτική αρχή δεν έχει κανένα σχέδιο για την επόμενη περίοδο αφού δεν υπάρχει σχεδόν καμία μελέτη προς αξιοποίηση για τις τοπικές κοινότητες.

Σε ό, τι αφορά την Δημοτική Ενότητα Νεάπολης αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν στο αποχετευτικό δίκτυο στη Νεάπολη, στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο αρδευτικό, στη δημιουργία κοινόχρηστων χωρών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έλλειψη πλατείας στα Τριαντέικα. Ακόμη επισημάνθηκε η αναγκαιότητα αξιοποίησης του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Τριαντέικα το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο, όπως και της αξιοποίησης του τουριστικού περιπτέρου στη τεχνητή λίμνη Στράτου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν μέσα από την συζήτηση με τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών κοινοτήτων στην Δημοτική Ενότητα Στράτου αφορούν σε αρδευτικό δίκτυο και αγροτική οδοποιία, στον αγροτικό εξηλεκτρισμό , στην βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, στην εσωτερική οδοποιία, καθώς και την ανάδειξη της Αρχαίας Στράτου.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε, επίσης στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στην τεχνητή λίμνη Στράτου για τον ναυταθλητισμό.

«Τα χωριά μας πρέπει να παραμείνουν ζωντανά και επισκέψιμα. Στην κατεύθυνση αυτή θέλουμε να ενισχύσουμε τις υποδομές, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα και να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αγαπάμε το τόπο μας θέλουμε να προσφέρουμε και μαζί με εσάς θα τα καταφέρουμε», κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ειχε κανει η κυρια σταρακα στην περιφερεια και γενικοτερα στην αιτωλοακαρνανια και θελει να καει και στον δημο? ποιος τα πιστευει αυτα. η γεφυρα του αχελωου και πολλα αλλα σηνεια της αιτωλοακαρνανιας κανεις εμετο απο τις κακοτεχνιες. ελεος.θελει τωρα και το δημο αγρινιου? που την βοηθησε την αιτολοακαρνανια

  2. Ανώνυμος

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.