Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Χριστίνα Σταρακά σε Παναιτωλικό και Παρακαμπύλια: «Να δώσουμε προοπτική στους ορεινούς όγκους του δήμου Αγρινίου»

Χριστίνα Σταρακά σε Παναιτωλικό και Παρακαμπύλια: «Να δώσουμε προοπτική στους ορεινούς όγκους του δήμου Αγρινίου»

Τις  Δημοτικές Ενότητες Παναιτωλικού και Παρακαμπυλίων επισκέφτηκε χθες, Κυριακή 7 Απριλίου η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά πλαισιωμένη από υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς».

Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς συνεχίζοντας την διαδικασία διαλόγου προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» με τους δημότες.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό κατάστημα Σκουτεράς και στην κοινότητα Ποταμούλας. Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε: «Επιδιώκουμε η προγραμματική μας πρόταση να είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θέλουμε να καταρτίσουμε το πρόγραμμά μας μέσα από γραφεία και τεχνοκρατικές διαδικασίες. Όσο πιο κοντά είμαστε με τους πολίτες τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε απέναντι στα προβλήματα».

Μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα και την επάρκεια νερού στην περιοχή της Σκουτεράς, στους αγροτικούς δρόμους και το επαρχιακό δίκτυο της περιοχής, στην μη λειτουργία του αρδευτικό δικτύου στην Δημοτική Ενότητα Παναιτωλικού και στο πρόβλημα της μη έκδοσης αδειών για οικοδομική δραστηριότητα στην Αγία Βαρβάρα.

Σε ότι αφορά την Δημοτική Ενότητα Παρακαμπυλίων, όπως αναφέρθηκε από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, προτεραιότητα για την περιοχή αποτελεί η ολοκλήρωση της εργολαβίας των πρώτων οκτώ χιλιομέτρων του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι και η διεκδίκηση της συνέχισης και ολοκλήρωσης του δρόμου. Ακόμη, προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης αφορούν στους αγροτικούς δρόμους, στην εσωτερική οδοποιία στους οικισμούς και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της λίμνης Κρεμαστών με αγροτουριστικά προγράμματα.

«Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αφορά σε κάθε χωριό ξεχωριστά. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί βασικό στοιχείο ενίσχυσης της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, ενίσχυσης των θεσμών και των διαδικασιών τοπικής δημοκρατίας και ενδυνάμωσης της συμμετοχής του πολίτη στα ζητήματα που τον αφορούν», κατέληξε η Χριστίνα Σταρακά.

Στην συνάντηση στη Δημοτική Ενότητα Παναιτωλικού, στην Σκουτερά, παρέστησαν: ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκουτεράς, Ευάγγελος Γρίβας- Σιτομένων, Αθανάσιος Μαγγίνας- Αγίας Βαρβάρας, Θύμιος Ζαφείρης, ο πρώην Δήμαρχος Παναιτωλικού Δημήτριος Γιαννοκώστας, ο πρώην πρόεδρος Κοινότητας Σκουτεράς Γιάννης Παπακαμμένος και εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Αθλητικού συλλόγου.

Αντίστοιχα στην συνάντηση στη Δημοτική Ενότητα  Παρακαμυλίων στη Ποταμούλα παρέστησαν : ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ποταμούλας, Ηλίας Τσούνης- Σαργιάδας, Δημήτριος Κροκίδας- Χούνης, Βασίλειος Στάθης- Ψηλόβραχου, Νικόλαος Τσούλος- Κυπάρισσου, Παναγιώτης Σπυρόπουλος καθώς και μέλη τοπικών συμβουλίων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. γιαννα

    Από υποψίες και ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ έχει χορτάσει αυτός ο τόπος, μπράβο στην κ. Σταρακά για την επίσκεψη στον πρόεδρο του Παναιτωλικού..όση έχουν μυαλό θα έπρεπε να είναι πολύ κοντά… σ’ εναν τόσο άξιο άνθρωπο…που χωρίς να έχει κανένα όφελος βοηθάει τον τόπο του…το να είσαι ανοιχτό μυαλό και να συναναστρέφεσαι με τέτοιους ανθρώπους μόνο καλό μπορεί να έχει…επίσης κ. Άκη ας πούμε οτι η κ. Σταρακά δεν έχει κάνει κάτι για τον νομό της και την πόλη μας, για πείτε μας τα έργα του σημερινού αποτυχημένου δημάρχου? λοιπόν η κ. Σταρακά είναι αυτή που το έργο Ακτιο Αμβρακία φέρνει την υπογραφή της…Λοιπόν θέλω να πιστεύω οτι εκπροσωπού πολλές γυναπίκες του Αγρινίου και ΝΑΙ, θέλουμε για δήμαρχο μιά αξια γυναίκα και αυτή μπορεί να είναι μόνο η Χριστίνα Σταρακά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.