Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Χρήστος Κωστακόπουλος: «Ας μας δοκιμάσουν οι πολίτες. Θέλουμε να κριθούμε αυστηρά»

Την ανάγκη για αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ανάληψή της από ανθρώπους που «δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί» επεσήμανε ο κ. Χρήστος Κωστακόπουλος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο agriniowebradio.gr και την εκπομπή της Μαρίνας Ζακραβέλη το πρωί της Παρασκευής.

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου, πολλάκις αναφέρθηκε στην πρόθεση της παράταξης Σπηλιόπουλου να φέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας συνολικά ενώ ζήτησε από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να δοκιμάσουν το νέο αυτό σχήμα.

«Επειδή είμαστε μια νέα παράταξη οι πολίτες μας ακούν με προσοχή. Είναι μια παράταξη που απαρτίζεται από ανθρώπους που δουλεύουν , είναι στην παραγωγή… Δεν είμαστε κατ’ επάγγελμα πολιτικοί. Ως άνθρωποι της δράσης και της παραγωγής μας αφορά να πάρουμε την Περιφέρεια για να εφαρμόσουμε αυτές τις αλλαγές που θέλουμε να δούμε ως κάτοικοι των περιοχών της Δυτ. Ελλάδας», ανέφερε ο Χρήστος Κωστακόπουλος. Ερωτώμενος για το πού βάζει τον πήχη η παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» για τα αποτελέσματα του α’ γύρου, αρκέστηκε στο να σχολιάσει πως «δε θα διαπραγματευτούμε την επόμενη μέρα με τον κάθε έναν για να πάρουμε ένα κομματάκι εξουσίας»:

«Η αλήθεια είναι μια: οι πολίτες χορτάσανε από επαγγελματίες πολίτικους. Εμείς είμαστε το ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από ανθρώπους της δράσης και όχι από ανθρώπου που θελουν να κερδίσουν ένα κομμάτι εξουσίας».

Ως προς το γιατί να επιλέξουν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας την παράταξη Σπηλιόπουλου και όχι εκείνη του Απ. Κατσιφάρα ή του Αιτωλοακαρνάνα Νεκτάριου Φαρμάκη, ο κ. Κωστακόπουλος σχολίασε πως «η παράταξη Κατσιαφαρα διοίκησε εννέα χρονιά, με τους δείκτες για την Περιφέρεια αυτά τα χρόνια να είναι από τους χειρότερους στη χώρα». «Τα δε επίσημα στοιχεία δείχνουν πως οι δύο από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες είναι στις τελευταίες θέσεις σε εισόδημα νοικοκυριών. Θέλω να πω, ότι όσους είμαστε έξω από το πολιτικό παιγνίδι μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα και το εισόδημα μας. Αν τα οικονομικά των πολίτων είναι σε κακή κατάσταση ,τα υπόλοιπα περισσεύουν», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ έμεινε στο ότι «η διοίκηση Κατσιφαρα δεν πέτυχε τίποτα, γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με το να έρθουν επενδύσεις στην περιοχή, με το να διευκολύνει τους επενδυτές να κάνουν επενδύσεις κ να ανοίξουν θέσεις εργασίας». Από την άλλη, σύμφωνα με τον κ. Κωστακόπουλο, ούτε ο κ. Φαρμάκης ήρθε από… παρθενογένεση,αφού «9 χρόνια περιφερειακός σύμβουλος, ούτε ουσιαστικές προτάσεις έφερε ούτε μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στον Κατσιφάρα έκανε όλα αυτά τα χρόνια, έστω για την περιοχή του».

Σύμφωνα με τον κ. Κωστακόπουλο, αν η παράταξη Σπηλιόπουλου ήταν η επόμενη Περιφερειακή Αρχή, θα δούλευε με περισσότερο τεχνοκρατικά κριτήρια, θα ιεραρχούσε ανάγκες και θα έθετε της βάσεις για να μπορέσει η Περιφέρεια, με ευνοϊκά κριτήρια να προσελκύσει επενδυτές για την περιοχή: «Πάμε να κάνουμε τα πράγματα απλά, με σοβαρές διαδικασίες.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν, κάποια μάλιστα καθόλου σύνθετα. Αρκεί να μη συμπεριφερόμαστε σα να ξέρουμε τα πάντα. Όχι, δε ξέρουμε τα πάντα. Πάμε να φτιάξουμε την περιοχή μας ξανά , να τη βάλουμε στον οικονομικό χάρτη. Αυτό που χρειάζεται η Περιφέρεια είναι ένα «αναπτυξιακό σοκ» για να μπορέσει να ορθοποδήσει. Ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο με υποδομές για τη γεωργία , τον τουρισμό και αρκετά χρήματα για επενδύσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Στο γιατί οι Αιτωλοακαρνάνες να επιλέξουν τον ίδιο από το ψηφοδέλτιο Σπηλιόπουλου στην περιοχή, ο κ. Χρήστος Κωστακόπουλος δήλωσε: «Οι πολίτες λίγο πολύ με γνωρίζουν. Ξέρουν την επαγγελματική μου διαδρομή και μπορούν εύκολα να κρίνουν. Ας αποφασίσουν οι πολίτες ποιοι είναι το καλύτερο για αυτούς. Θέλουμε να κριθούμε αυστηρά. Δε θέλουμε χάδια…»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.