Πέμπτη, 16/08/2018

Παπακαμμένου Φροντιστήρια Αγγλικών τέντες μπινιάρος
PRAKTIKA Κρέατα ΑΥΦΑΝΤΗΣ Olonmas Φαρμακείο

Χριστούγεννα στην Αιτωλοακαρνανία; 100ευρω τουλάχιστον σε θέρμανση για κλειστά σπίτια

therrmansiaitisi

Τα Χριστούγεννα πλέον επικεντρώθηκαν στον αστικό ιστό των πόλεων.  Ο λόγος είναι η μεγάλη φασαρία που λέγεται άνοιγμα σπιτιών, το οποίο είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο εάν επρόκειται για ορεινά χωριά η περιοχές της υπαίθρου.

Το άνοιγμα λοιπόν του σπιτιού που άφησε στον ετεροδημότη Αγρινιώτη ή Αιτωλοακαρνάνα ο παππούς ή ο γονιός είναι κοστοβόρο. Σε τι βαθμό; Όσο και αν πήγαινε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο σε δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την θέρμανση. Το τζάκι ζεσταίνει με τα χίλια ζόρια ένα χώρο, ο ηλεκτρικός θερμοπομπός επίσης ( των 2000wat θα κάψει διψήφιο αριθμό ευρώ ανά ημέρα). Ακόμα και αν δούμε οργανωμένες εκδοχές όπως σύστημα καλοριφέρ ή με πετρέλαιο ή υγραέριο, χρειάζεται μόνο μία μέρα για να ζεσταθεί ένα σπίτι και να είναι κατοικίσιμο.

Υπό αυτή την εκδοχή το κόστος πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ το πρώτο διήμερο, ενώ λίγο παρακάτω είναι το υγραέριο.

Γιατί αυτή η εκτενή αναφορά για Αιτωλοακαρνανία. Δεν ισχύει και αλλού;

Πολύ απλά διότι ο χειμερινός τουρισμός στην περιοχή είναι ανύπαρκτος και όσα καταλύμματα υπάρχουν, δεν συμφέρει κανένα ιδιοκτήτη «να τα ζεστάνει για 5 ημέρες”.

Οπότε η μόνη διέξοδος είναι η ιδιόκτητη χειμερινή κατοικία. Που μάλλον κοστίζει όσο ένα δωμάτιο στο Καρπενήσι.

Μην απορείτε λοιπόν που τα χωριά έχουν υποτονική κίνηση ακόμα και τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Λ.Υ.

Διαβάστε επίσης

Facebook comments:

Σχολίασέ το

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.