Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Πως η Commission αποτυπώνει το πέρασμα του αγωγού East Med στην Αιτωλοακαρνανία

eastmed
Χάρτης 1

Ψηλά στην επικαιρότητα ήταν το ζήτημα του  αγωγού  Φυσικού αερίου East Med, ο οποίος θα φέρει τα πάνω κάτω στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου.  Όπως διαφαίνεται επίσης, ο αγωγός αυτός θα περάσει από την Αιτωλοακαρνανία για να φτάσεις στην Ηγουμενίτσα (δείτε εδώ).

Η επίσημη σελίδα της Commission πάντως συμπεριλαμβάνει την Αιτωλοακαρνανία στον σχεδιασμό του αγωγού East Med (χάρτης 1). Στον διαδραστικό χάρτη για τα ενεργειακά project  που είναι σε εξέλιξη (ongoing project) αποτυπώνει το πέρασμα του αγωγού να περνά περίπου από το ύψος του Ευηνοχωρίου, του Αγρινίου δυτικά της Τριχωνίδας και να καταλήγει διαγώνια μέσω του Αμβρακικού κόλπου στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα δίνει ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του ως το 2024 ( https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/pci_annex2_7_3_1_en_2017.pdf).

Έχει μεγάλη σημασία αν το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί. Από  ότι φαίνεται είναι στις προθέσεις της Commission αφού επίσημα εμφανίζεται ως έργο σε εξέλιξη στην ιστοσελίδα της. Στην περίπτωση αυτή η Αιτωλοακαρνανία αποκτά έναν σημαντικό ενεργειακό κομβικό ρόλο ( χάρτης 2), καθώς θα είναι μία από τις δύο διευθύνσεις της ηπειρωτικής ελληνικής επικράτειας που διέρχεται αγωγός.   Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει κάποιο όφελος σε θέσεις εργασίας τόσο εποχιακές όσο και μόνιμες σε σταθμούς.΄

Λ.Υ.

eastmed2

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.