Το ΔΑΚ Αγρινίου αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην καθημερινότητα των Αγρινιωτών, καθώς χιλιάδες συμπολίτες σπεύδουν τις εγκαταστάσεις του για να αθληθούν.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υφίσταται, όπως και του πάρκινγκ, ιδίως τις ώρες αιχμής καιρό τώρα ταλαιπωρούν τους δημότες. Για το λόγο αυτό εξάλλου η Δημοτική Αρχή είχε κινήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί χώρος στάθμευσης, με σκοπό την αποσυμφόρηση της οδού Εθνικού Σταδίου, που τακτικά «φράκαρε» από τα παρκαρισμένα και στις δύο πλευρές της οχήματα.
Χώρος πάρκινγκ βρέθηκε ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο του ΔΑΚ, στην οδό Εθνικού Σταδίου. Το τελευταίο διάστημα είναι ανοικτός για το παρκάρισμα των οχημάτων, όμως η… δύναμη της συνήθειας δεν «κόβεται» εύκολα.
Ακόμη και τώρα, οι περισσότεροι επιλέγουν να αφήνουν τα οχήματα εκτός του νέου χώρου στάθμευσης, παρότι υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος.
«Ακόμα και τώρα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου. Άραγε αυτοί που πηγαίνουν να αθληθούν δεν μπορούν να περπατήσουν άλλα 30 μέτρα φεύγοντας;», σχολίασε συμπολίτης που επικοινώνησε με το agrinionews.gr για το ζήτημα.
Παρατήρηση διόλου άστοχη, πλην όμως μέχρι στιγμής πέραν της πινακίδας που έχει τοποθετηθεί έξω από το ΔΑΚ που ενημερώνει για το νέο χώρο στάθμευσης οι όποιες εργασίες είχαν γίνει αφορούσαν αποκλειστικά τον καθαρισμό του οικοπέδου.
Η απουσία φωτισμού και των λοιπών απαραίτητων εξοπλισμών να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους οδηγούς-αθλούμενους να σταθμεύσουν εκεί τα οχήματά τους. Εξάλλου, το αίσθημα της ασφάλειας -μετά και τα τελευταία περιστατικά κλοπών στο ΔΑΚ, εύλογα υπερισχίει.
Ξεκινούν βελτιωτικές εργασίες
Το agrinionews.gr απευθύνθηκε στο αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη, ο οποίος και ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες το πάρκινγκ θα έχει άλλη εντελώς εικόνα.
«Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μην εμπιστευθεί το χώρο στην κατάσταση που είναι τώρα. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν βελτιωτικές εργασίες για την τελική διαμόρφωση του χώρου απέναντι από την είσοδο στο ΔΑΚ. Δεν θα έχουμε πλέον τα φαινόμενα ή παράπονα κυκλοφορίας δηλαδή να μην μπορεί να περάσει κάποιος με το αυτοκίνητο», ανέφερε αρχικά.
Οι βελτιωτικές εργασίες περιλαμβάνουν νέα μπάρα εισόδου, ασφαλτόστρωση, περίφραξη και φωτισμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ζαρκαβέλης, καταλήγοντας ότι «σύντομα το πάρκινγκ θα είναι στην μορφή την οποία θέλουμε».
1 Σχόλιο
Δήμαρχε μου στείλε την Δημοτική Αστυνομία να κόψει καμμια κλήση….Τι χάλι είναι αυτό..?Μην τα περιμένετε όλα απ την Αστυνομία….!