Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στη Βόνιτσα- Μηδενικό ιικό φορτίο στα λύματα Βόνιτσας – Παλαίρου

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στη Βόνιτσα- Μηδενικό ιικό φορτίο στα λύματα Βόνιτσας – Παλαίρου

Στη Δημοτική κοινότητα Βόνιτσας βρέθηκε η κινητή μονάδα αιμοληψίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά, πραγματοποιώντας δωρεάν rapid tests με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα στους πολίτες της περιοχής, το πρωί της Δευτέρας, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου.

Κατά την διενέργεια των δειγματοληπτικών τεστ που έγιναν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαρία Σαλμά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχαήλ Γούδας ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αποστολάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Κ κ. Χρήστος Χασακής.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν άμεσα, πραγματοποιώντας ελέγχους σε περίπου 100 άτομα με την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος έχει διενεργήσει δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της Βόνιτσας και της Παλαίρου όπου λειτουργεί ο βιολογικός προκειμένου να ανιχνευθεί έγκαιρα η πιθανότητα διασποράς του ιού COVID-19, στους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του ιού ήταν μη ανιχνεύσιμο, μηδενικό.

«Στην προσπάθεια μας για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας από την διασπορά του ιού θα παρθούν όλα τα μέτρα και θα πραγματοποιηθούν και άλλοι έλεγχοι απο το Δήμο μας ανεξαρτήτου κόστους»’ τόνισε ο Δήμαρχος Γεώργιος Αποστολάκης. Επίσης ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Σαλμά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γούδα για την παρουσία της μονάδας ελέγχου τέστ COVID-19.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.