Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Δείπνο αγάπης για τις εθελόντριες του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Δείπνο αγάπης για τις εθελόντριες του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Με ένα δείπνο αγάπης ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ευχαρίστησε τις εθελόντριές του, που βοηθούν διαχρονικά στα συσσίτια της Ευαγγελίστριας.

Η ανακοίνωση του Ιερού Ναού αναφέρει:

Την περασμένη Δευτέρα το βραδάκι, στο έμπα του καλοκαιριού, οι εθελόντριες του Αγίου Δημητρίου έστρωναν τα τραπέζια κάτω από τον πλάτανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη.

Τα μολυβένια σύννεφα, καθώς διαδέχονταν το ένα το άλλο, απειλούσαν να ματαιώσουν την προσπάθεια και το δείπνο αγάπης. Ωστόσο, αφού άφησαν λίγες σταγόνες, έφυγαν γι’ αλλού. Έτσι, μοιράστηκαν οι παρέες ,οι λογιών λογιών πίτες ,τα φρεσκοψημένα ψωμιά και οι ποικιλίες.

Σε λίγο, έφτασε και το ψημένο αρνάκι με το κοκορέτσι, ευχαριστιακή προσφορά του Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου προς τις εθελόντριές του, οι οποίες από το Δεκέμβριο του 2011 δίνουν, χωρίς διακοπή, το παρών σε όλες τις δράσεις της ενορίας:

το συσσίτιο, το κοινωνικό φροντιστήριο, το καφενείο για τα μνημόσυνα και τελευταία στο κτήμα των Ταξιαρχών, με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Παρών και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, η ψυχή όλης αυτής της δράσης.

Η χαρά, το κέφι, η αγάπη, προ παντός η αγάπη, που τόσο λείπει στις μέρες μας, ξεχείλιζαν σε λόγια επαινετικά της αξιοσύνης της καθεμιάς που με την καρδιά της ετοίμασε για να προσφέρει στο δείπνο τα δικά της εδέσματα.

Φωνές χαρούμενες, πρόσωπα κουρασμένα από τον κάματο της ζωής αλλά φωτεινά, ζωηρά, μαζί με τα φρέσκα και νεανικά των νεαρών εθελοντριών. Κι ήταν οι ψυχές και οι καρδιές όλων μία ,εκείνο το δειλινό του Ιουνίου ,λίγο πριν την εκπνοή του «Χριστός Ανέστη» για την παρούσα χρονιά.

Οι εθελόντριες, μετά από τόσα χρόνια εθελοντικής προσφοράς, ομολογούν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν το έργο τους, γιατί τότε νιώθουν πώς στερούνται τη χαρά ,την ανθρωπιά, το βαθύτερο νόημα της ζωής. Γιατί στην προσφορά συναντούν τον αρχηγό της πιο θυσιαστικής ζωής, που είναι ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ιησούς.

Και μέσα από την παρουσία τους σε κάθε κάλεσμα της ενορίας, ακόμη και μέσα από αυτό το δείπνο χαράς και αγάπης, στέλνουν ένα μήνυμα στις γυναίκες της ενορίας μας και όχι μόνο. Ένα κάλεσμα σε ωραίες στιγμές συναδέλφωσης, κοινής προσπάθειας για τη στήριξη των πιο αδύναμων αδελφών μας με την προσέλευση νέων μελών στη συντροφιά των εθελοντριών. Ένα κάλεσμα για στήριξη του συσσιτίου με προσφορά σε είδη διατροφής και καθαριότητας. Ένα κάλεσμα σε όλες τις Αγρινιώτισσες και όλους τους Αγρινιώτες, να αγκαλιάσουν το κατάστημα για την προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων από το κτήμα των Ταξιαρχών. Όλα τα έσοδα από την αγορά αυτών των προϊόντων διατίθενται για τις ανάγκες του συσσιτίου.

Το δείπνο έκλεισε με τις ευχαριστίες του πατρός Κωνσταντίνου, την αποτίμηση του μέχρι τώρα έργου και τη διαβεβαίωση των εθελοντριών ότι και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα είναι παρούσες, ακόμη και τον Αύγουστο, προκειμένου να μην κλείσει ούτε μια μέρα το συσσίτιο.
Ένα Χριστός Ανέστη κατανυκτικό, ενθουσιώδες, ευχαριστιακό από δεκάδες στόματα ανέβαινε πιο ψηλά από τον πλάτανο, και σκορπούσε στο θόλο του ουρανού, το βράδυ εκείνης της Δευτέρας …

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. καθηγητής

    Μπράβο σε όλους!
    Παράδειγμα προς μίμηση η ενορία του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στο ζήτημα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.