Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι Επιτάφιοι “συναντήθηκαν” στο κέντρο του Αγρινίου (βίντεο-φωτό)

Δείτε ολόκληρη την τελετή όπως μεταδόθηκε από το AGRINIOTV σε συνεργασία με την Streamhouse.

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα έλαβε χώρα, στις 21.30, η συνάντηση των Επιταφίων πέντε κεντρικών ενοριών (Ζωοδόχου Πηγής, Αγίας Τριάδος, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Χριστοφόρου, Αγίου Γεωργίου) στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου όπου συνέρρευσαν χιλιάδες πιστοί.
Πέρυσι η συνάντηση των Επιταφίων, εκκλησιαστικό έθιμο που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ωστόσο φέτος ο καιρός ήταν σύμμαχος.
Σε κλίμα συγκίνησης   για το Θείο δράμα πλήθος κόσμου ακολούθησε τους Επιταφίους κατά την περιφορά στους κεντρικούς δρόμους.Προεξήρχε στη δέηση ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς που απηύθυνε και σχετικό μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος ενώ προηγουμένως χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.Ο Μητροπολίτης στο σύντομο μήνυμά του προς τους πιστούς και τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους, τόνισε ότι ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Θεός, ο νικητής του θανάτου, αυτός που χαρίζει την σωτηρία στους ανθρώπους, δια του Σταυρού και της Αναστάσεώς του. Επίσης παρότρυνε τους πιστούς να ζουν το θέλημα του Θεού για να μη μείνουν στη φθορά και το θάνατο, αλλά να ζουν αιώνια με τον Αναστάντα Χριστό.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου συνόδευσε και φέτος,  την περιφορά ενώ τα μέλη της παρατάχθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας και-πριν τη συνάντηση-απέδωσαν το μεγαλείο και την λαμπρότητα της ημέρας μέσα από μια σειρά συνθέσεων πένθιμης και εκκλησιαστικής μουσικής.
Εξάλλου, πριν τη συνάντηση των Επιταφίων ο Γιάννης Πανουκλιάς απέδωσε εγκώμια και εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής ενώ η Αναστασία Γεωργιάδου ανέγνωσε αποσπάσματα από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο σε μια εκδήλωση με τίτλο «Πορεία προς το Θείο Πάθος».Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.