Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Υιοθέτησε το ψήφισμα της Συντονιστικής κατά της εκτροπής του Αχελώου το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Υιοθέτησε το ψήφισμα της Συντονιστικής κατά της εκτροπής του Αχελώου το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Συνεδρίασε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου με βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την εκτροπή του Αχελώου. Δείτε στο βίντεο όλη τη συνεδρίαση.

Την υιοθέτηση του  πρόσφατου ψηφίσματος της Συντονιστικής Επιτροπής των Φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ως εισηγητής κατά την συνεδρίαση του ΔΣ ανέφερε τα εξής: « Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχόλησαν την κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο φαραωνικού χαρακτήρα το οποίο έχει αποτραπεί, μέχρι σήμερα,  μέσα από  πέντε ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Δεν προβλέπεται σε κανένα από τα αναθεωρημένα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων της  Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας τα οποία έχουν εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειλικρινά, δεν υπάρχει λογική απάντηση γιατί ξεκίνησε η συζήτηση και γιατί συνεχίζεται.  Ένα όμως είναι σίγουρο. Θα συνεχίσουμε συντονισμένα τον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε να προσβάλλουμε κάθε πρόθεση προώθησης της εκτροπής.

Δεν μπορεί να πηγαίνουμε μπροστά με παλιές συνταγές. Όλες οι σύγχρονες χώρες έχουν ακυρώσει παρόμοιες αποφάσεις.

Θα συνεχίσουμε  τις προσπάθειες μας  για την οριστική αποτροπή του εγκλήματος της εκτροπής του Αχελώου στην Θεσσαλία. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε  με κάθε νόμιμο μέσο  κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, κατά της εκτροπής της λογικής και υπέρ του σεβασμού των Δικαστικών Αποφάσεων και των Νόμων της Πατρίδας μας».

Στη συνεδρίαση παρέστη και ελαβε το λόγο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Μπαράζ ερωτήσεων 

Σε μπαράζ ερωτήσεων απάντησε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μην παραλείποντας να κάνει υποδείξεις… ορθής αντιπολίτευσης αλλά και να ζητήσει σύμπνοια στα μεγάλα ζητήματα.

Για το θέμα της επικαιρότητας που είναι το μεταναστευτικό ο Π.Ζέρης ρώτησε για το αν  υπάρχουν εξελίξεις για χώρους στο δήμο Αγρινίου και αν προτίθενται δήμου με περιφέρεια να λειτουργήσουν συντεταγμένα με επιτοροπή. Ο δήμαρχος Αγρινίου περιορίστηκε να αναφέρει πως το θέμα είναι σημαντικό και πως κάποια πράγματα γίνονται αλλά δεν μπορούν να τεθούν προς συζήτηση ενώ ο ίδιος προσπάθησε και πέτυχε να αποτρέψει την εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών στο παλαιό αεροδρόμιο.

«Θα σας ενημερώσουμε όταν θα υπάρξει εξέλιξη», απάντησε ο κ.Παπαναστασίου σε ερώτηση του Γιώργου Καραμητσόπουλου για τον πάρκο ενώ σε ερώτηση του Κ.Κατσαρή ανέφερε πως η Π.Σούλου θα πεζοδρομηθεί κάτι που δεν προβλέπεται για τη Σκαλτσοδήμου (η ερώτηση αφορούσε τις δύο αυτές οδούς).

Αναφορικά με τα προβλήματα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ρώτησε ο Στ.Μερμίγκης  με τον δήμαρχο να απαντά πως δεν υπάρχουν οι πόροι για χωρικά σχέδια αλλά το αρμόδιο υπουργείου στοχεύει  σε ένα ανά καλλικρατικό δήμο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κ.Ζώη για την ελεγχόμενη στάθμευση που αφορούσε την σήμανση που δεν είναι ευδιάκριτη, ο δήμαρχος απάντησε  θα εφαρμοστεί νέο σύστημα    smart  με τάπες .

Ερωτώμενος από τον Σταύρο   Καμμένο για το αν υπάρχει εξέλιξη στο ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων στην καθαριότητα ο Γ.Παπαναστασίου εγκάλεσε την αντιπολίτευσης πως «υπάρχουν θέματα διοίκησης που δεν αφορούν το δημοτικό συμβούλιο», επαναλαμβάνοντας  πως «το ζήτημα δεν ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή αλλά προέκυψε γιατί έκανε πράξη ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου» και ζήτησε οι παρατάξεις να είναι προσεκτικές.

Ο Γ.Παπαναστασίου έκανε λόγο και για θετικές εξελίξεις εννοώντας τη σύσκεψη στην περιφέρεια με την Πρύτανι όπου αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο  επανεκτίμηση για τις Σχολές και τα Τμήματα  η λειτουργία των οποίων ανεστάλη ή ακυρώθηκε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.