Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Δραματική έκκληση από τους φοιτητές του ΔΠΦΠ προς το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

-Να γίνει πορεία προς την Αθήνα από φοιτητές και Αγρινιώτες ζήτησε ο κ. Τραπεζιώτης

-Διαπραγματεύσεις με τους φοιτητές για το αν θα αφήσουν να λειτουργήσει το Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο. 

Οι φοιτητές του πανεπιστημιακού τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων  προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας   στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, με πανό και μάλιστα πήρε τον λόγο εκπρόσωπός τους.

Προκλήθηκε έτσι έκτακτο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασιστούν οι κινήσεις του δήμου περαιτέρω. Ο εκπρόσωπος του τμήματος τόνισε πως αυτό κλείνει, επαγγελματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν και σε μια δραματική έκκληση είπε πως την επόμενη φορά που θα είναι εκεί το τμήμα τους θα είναι κλειστό. Επίσης έθιξε το θέμα της κλήσης από τον Εισαγγελέα των φοιτητών για την κατάληψη στο δημαρχείο. Οι φοιτητές επέδωσαν σε μια μπροσούρα και κείμενο διαμαρτυρίας με τίτλο «Ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου αρνήθηκε ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της Γεωπονικής Σχολής και του ΔΠΦΠ καθώς το ξεκίνημα της πρώτης δεν επιβάλει κλείσιμο του τμήματος. Όπως είπε, από τη στιγμή που εντάχθηκαν σε Πολυτεχνική σχολή αρκεί μια απόφαση για μέλη ΔΕΠ από την Πάτρα να έρχονται για συγκεκριμένα μαθήματα στο Αγρίνιο και έτσι θα μπορέσουν να πάρουν και την μετονομασία αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα από το ΤΕΕ. Στην δευτερολογία του, δε, έκανε μια ιστορική αναφορά στα διαχρονικά λάθη που έχουν γίνει για το πανεπιστήμιο. Όπως είπε, έχει κάνει πολλές δράσεις ο δήμος με το Πανεπιστήμιο κι έχει αναλάβει μέχρι και την σίτιση, αναφέροντας και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες που συναντούν εμπόδιο είτε από την κυβέρνηση είτε από την Πρυτανεία της Πάτρας. «Αφού ό, τι θέλει η κυβέρνηση κάνει και πάει Νομική Σχολή στην Πάτρα χωρίς ένα μέλος ΔΕΠ, έτσι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει και στο Αγρίνιο και με πολύ πιο εύκολο τρόπο», όπως είπε. Δεσμεύτηκε να πάει μαζί τους σε όλες τις διεκδικήσεις τους, κάνοντας έκκληση να ανοίξει τουλάχιστον το Ληξιαρχείο.

«Είμαστε μαζί σας κι αυτό δεν είναι κάτι αμελητέο, έχουμε κι εμείς παιδιά που σπουδάζουν, θα έρθουμε μαζί σας να κατασκηνώσουμε μαζί σας αν χρειαστεί», είπε ο κ. Κορδολαίμης από την μείζονα αντιπολίτευση, καλώντας όμως να υπάρξει συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες του Αγρινίου, καθώς η κατάληψη του δημαρχείου δεν προσφέρει κάτι.

Ο κ. Τραπεζιώτης ανάφερε ότι δεν έγινε τίποτε από όσα είχαν αποφασιστεί από το συμβούλιο, ειδικότερα, δε, επέκρινε τον κ. Παπαναστασίου γιατί είχε αναφέρει πως σε προηγούμενη συνάντησή του με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου είχε συμφωνηθεί να μην διαρρεύσει τίποτε. Όπως είπε, τα ψηφίσματα δεν έχουν κανένα νόημα και πρότεινε να κλείσει ο δήμος και να γίνει μια πορεία των μαθητών μαζί με πολίτες του Αγρινίου προς το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, δεσμεύτηκε αν υπάρξει νομική κίνηση από τον εισαγγελέα ο ίδιος και άλλοι δικηγόροι που είναι στο δημοτικό συμβούλιο να υπερασπιστούν τους φοιτητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Παπανικολάου που κάλεσε να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο απέναντι στον εισαγγελέα και στον διοικητή της αστυνομίας. «Να υπερασπιστούμε τα παιδιά απέναντι στην καταστολή» , ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάλεσε, δε, τους υπόλοιπους συμβούλους που είναι με κόμματα που έχουν κυβερνήσει να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν! Επίσης και ο κ. Μερμίγκης έκανε μια αναδρομή σε όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν εξηγώντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν ασκηθεί όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ζήτησε στον εισαγγελέα μαζί με τους φοιτητές να πάνε και δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τον δήμαρχο.

Να σοβαρευτούμε και να κάνουμε ειδική συνεδρίαση για το θέμα του Πανεπιστημίου ζήτησε ο κ. Καζαντζής, εξηγώντας πως ο δήμαρχος Αγρινίου δεν έχει ενημερώσει κανέναν για το τι έχει συζητήσει με τον υπουργό Παιδείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Φωτάκης επεσήμανε πως ο κ. Τραπεζιώτης είναι πολύ διεκδικητικός αλλά δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια να βοηθήσει το Πανεπιστήμιο στην πόλη ως μια παράταξη που είναι κοντά στις κυβερνητικές θέσεις, ενώ ο κ. Κουτρομάνος τόνισε πως και οι Αγρινιώτες περνούν πολύ δύσκολα και καταλαβαίνουν τους φοιτητές, δεν υπάρχει κάποια διένεξη.

Η τελική απόφαση μετά από όλη αυτή την διεξοδική κουβέντα κατέληξε σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ φοιτητών και δημάρχου για το αν μπορεί να γίνει κατάληψη κάπου αλλού και να μείνει το Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο ελεύθερο! Οι φοιτητές ρώτησαν τι θα γίνει αν δεν ελευθερώσουν αυτά τα μέρη και υπήρξε διένεξη μέχρι να παρθεί η απόφαση. Μάλιστα υπήρξε και ένταση στο τέλος μέχρι να αποχωρήσουν οι φοιτητές και η απόφαση που πάρθηκε ήταν να υιοθετηθεί ψήφισμα των φοιτητών οι οποίοι πάντως δεν δεσμεύτηκαν να ανοίξουν τα δύο τμήματα που ζήτησε ο δήμαρχος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Σωτήρης

  Τι σχέση έχει ο Δήμος Αγρινίου με τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών….όλο βλακείες…

 2. ΒΜ

  @Σωτήρη, σε παρακαλούμε σταμάτα να ροχαλίζεις και γύρισε απ την άλλη.

 3. κων/να

  Σωτηρη,

  Α, τωρα δεν εχετε οι Αγρινιωτες καμια σχεση……; Αντε παλι…..

 4. Ανώνυμος

  Κωννα από πότε έχουν οι πολίτες ενός δήμου σχέση με τις εξελίξεις σε μια σχολή που υπάγεται σε πανεπιστημιακό ίδρυμα άλλης πόλης; Θα μας τρελάνετε όλους; Όσο γλειφετε την Πάτρα και δεν διαμαρτυρεστε σε αυτή, τόσο θα γελάει και θα σας ξέρεις τι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.