Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2020

Μπαράζ ερωτήσεων στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

  

Ερωτήσεις για μεταναστευτικό, ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, αθλητισμό, πάρκο και οδικό δίκτυο

Για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ξεκίνησε με έναν κύκλο ερωτήσεων πριν την ημερήσια διάταξη για τα χρόνια προβλήματα της πόλης, χωρίς πάντως κάτι το καινούριο αναφορικά με τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Αρνητικός στο να έρθουν πρόσφυγες στο Αγρίνιο δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου ερωτώμενος σχετικά κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.
Το ζήτημα έθεσε με μορφή ερώτησης η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά που ζήτησε να ενημερωθεί για το ποια είναι η άποψη της δημοτικής αρχής και για το αν υπάρχει σχέδιο σε ενδεχόμενο που ο δήμος κληθεί να υποδεχθεί μετανάστες.
Θυμίζουμε πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό παραμένει στην κορυφή της ατζέντας ενώ στη σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους περιφερειάρχες συμφώνησαν στην ανάληψη άμεσων μέτρων για αποσυμφόρηση των νησιών. Προβλέπεται άλλωστε η δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας στις 13 περιφέρειες, καθώς επίσης και ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα.
Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων τέθηκε το ερώτημα από την κ.Σταρακά που αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, αφετέρου ζήτησε στρατηγική και σχεδιασμό . Ο Γ.Παπαναστασίου απλώς επανέλαβε τις θέσεις του ενάντια στον ερχομό προσφύγων και πως άλλο είναι το «προσφυγικό» και άλλο το μεταναστευτικό.Όπως εξήγησε, είναι κάθετα αντίθετος σε δομή για μετανάστες μέσα στην πόλη λέγοντας ότι η περιοχή πάσχει από υποδομές,δίκτυα, πανεπιστήμιο και όλα σχεδόν τα βασικά θέματα και πρέπει να δεχθεί φροντίδα και όχι η εκάστοτε κυβέρνηση να της προσθέτει προβλήματα,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Σημειωτέον πως τις τελευταίες ημέρες επανήλθε η φημολογία τους πιθανούς χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Αγρινίου χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σε ερώτηση από τον κ. Μερμίγκη για τις σκέψεις που υπάρχουν να εισπράττεται ο ΕΝΦΙΑ από τους δήμους η απάντηση του δημάρχου κ.Παπαναστασίου ήταν πως «αν αυτό σήμαινε πολλαπλάσια έσοδα γιατί όχι, έτσι κι αλλιώς τα έσοδα των δήμων από τον φορολογούμενο πολίτη είναι, παρόλα ταύτα δεν υπάρχει κάτι νεότερο».

Σε ερώτηση του κ. Καψάλη για το χρησιδάνειο του γηπέδου στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά η απάντηση ήταν πως αυτό έγινε γιατί το γήπεδο ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Σε ερώτηση του ίδιου συμβούλου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους αγώνες όπως ο Μιχάλης Κούσης απάντησε, εκτενώς, ο αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης λέγοντας πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις μέχρι την έναρξη του ημιμαραθωνίου, ενώ υπερασπίστηκε το αθλητικό έργο της δημοτικής αρχής λέγοντας πως τα τελευταία πέντε χρόνια από πεντακόσιοι πολίτες που χρησιμοποιούσαν το ΔΑΚ, τώρα το χρησιμοποιούν δύο χιλιάδες.

Σε ερωτήσεις συμβούλων, πάντως για το Πάρκο Αγρινίου και τους δρόμους κοντά στο νοσοκομείο και την Γέφυρα της Στράτου από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Μαρνέζο, Καραμητσόπουλο και Ζώη οι απαντήσεις από τον Γ. Παπαναστασίου ήταν οι γνωστές: Στο Πάρκο είναι δαιδαλώδεις οι διαδικασίες και βραχνάς κάθε αίτηση προς το δασαρχείο. Στους δύο δρόμους τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτε, είναι θέμα περιφέρειας(όπως πρόσφατα το πρόβλημα στη Γέφυρα Αβόρανης)και υπάρχουν επαφές με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη για να βρεθεί λύση. Όσο για το θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων του δήμου Αγρινίου, ειπώθηκε ότι υπάρχουν μόνιμες αδειοδοτήσεις ήδη και όσες είναι προσωρινές έχουν ισχύ μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε και η έγκριση μίσθωσης ενός ακινήτου για τις ανάγκες του Εικαστικού Εργαστηρίου, όπου εκφράστηκε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης σοβαρός σκεπτικισμός για το κατά πόσον είναι έτοιμος ο δήμος Αγρινίου να καταγράψει και να κατοχυρώσει την περιουσία που του ανήκει, ειδικά στην μεγάλη έκταση που αυτή έλαβε μετά τον «Καλλικράτη».

Όπως επεσήμανε η Χρ. Σταρακά μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει ο δήμος Αγρινίου την περιουσιακή του κατάσταση, παρότι κάτι τέτοιο ήταν ανάμεσα στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει σε προγενέστερο χρόνο ο ίδιος ο δήμαρχος.Αρνούμενος, πάντως, τις αιτιάσεις  ο Γ. Παπαναστασίου απάντησε πως με την κτηματογράφηση θα υπάρξει καταγραφή και αξιοποίηση των ακινήτων του δήμος, παραδεχόμενος πως και ο ίδιος είχε την αίσθηση πως η περιουσία του δήμου Αγρινίου ήταν καταγεγραμμένη.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Anonimos

    Πολύ καλά τα λέει ο κύριος Καραμητσόπουλος!!!! Ακούει κανείς;;; Δήμος – περιφέρεια- Αστυνομία – Εισαγγελέας – Πολίτες – Κόμματα ή Αποκόμματα!!! Αποφάσεις αποκατάστασης των βλαβών πότε θα υπάρξουν σε ποιό βάθος χρόνου!!! Μέχρι να σκοτωθούν κάμποσοι ακόμα, και να κλείσουν και άλλα σπίτια!!! Και να τα δωσουμε σε λαθραίους και όχι σε πραγματικούς μετανάστες – πρόσφυγες!!! Οργάνωση θα υπάρξει κάποτε σε αυτήν την χώρα της Ε.Ε. ή μόνο θα κάνουμε τους Ευρωπαίους με τα ψυλοτάκουνα που μας φόρεσαν χωρίς την θέλησή μας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.