Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Πρόεδρος ΚΕΔΕ στο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: Δεν μπορεί να τσακωνόμαστε για τον Αχελώο ενώ πνιγόμαστε (βίντεο)

Πρόεδρος ΚΕΔΕ στο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: Δεν μπορεί να τσακωνόμαστε για τον Αχελώο ενώ πνιγόμαστε (βίντεο)

«Μικρά, ευέλικτα και περιβαλλοντικά αποδεκτά έργα για να κρατάμε τα νερά χωρίς να μας πνίξουν»»

Διαδικτυακά μίλησε στο συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021» ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου με αντικείμενό του την ανάπτυξη και το τί μπορεί να κάνει η αυτοδιοίκηση προς την κατεύθυνση αυτή.

«Ανάπτυξη χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει και όπου αυτό επιχειρήθηκε το αποτέλεσμα ήταν απαγορευτικό», υπογράμμισε αρχικώς. «Κάτι που προέκυψε πανευρωπαϊκά για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η έλλειψη του διαλόγου που έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα στους φορείς που το σχεδίασαν και στις τοπικές κοινωνίες. Η Ε.Ε. τόνισε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει να δηλώσουν «παρών» στις ευκαιρίες που θα προκύψουν», προσέθεσε ακολούθως.

Ο κ. Παπαστεργίου στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι θα πρέπει να υπάρχει «έντονο τοπικό αποτύπωμα» στις όποιες κινήσεις έπονται. «Θέλουμε υποδομές ενέργειας, τηλεπικοινωνιακές υποδομές και υποδομές για τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε έργα χωρίς να βάζουμε τον παράγοντα του περιβάλλοντος και της ενέργειας στην εξίσωση», ανέφερε.

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν τα όσα δήλωσε σχετικά με τη συζήτηση αναφορικά με την εκτροπή του Αχελώου που έχει αναθερμανθεί το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι

«Δεν μπορεί να τσακωνόμαστε για τα νερά του Αχελώου τη στιγμή που πνιγόμαστε το χειμώνα από τις καταιγίδες και το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό. Πρέπει να σχεδιάσουμε έργα κρίσιμα για τις περιοχές μας. Οι περιοχές μας είναι πλούσιες σε νερά. Να τα κρατήσουμε σε έργα μικρά, ευέλικτα και περιβαλλοντικά αποδεκτά ώστε να μη μας πνίξουν το χειμώνα και το καλοκαίρι να χρησιμοποιηθούν για άρδευση, για αποθήκευση ενέργειας με αντλησιοταμίευση, με ξεκάθαρο πρόσημο για παραγωγή ενέργειας».

Δείτε την ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου στο «Δυτικά eπιχειρείν 2021» στο 6:34:00

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.