Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Δείτε το σπουδαίο ντοκιμαντέρ για «το Βραχώρι στην Επανάσταση του 1821» που δημιούργησε η ΓΕΑ

Δείτε το σπουδαίο ντοκιμαντέρ για «το Βραχώρι στην Επανάσταση του 1821» που δημιούργησε η ΓΕΑ

Ιστορικό ντοκιμαντέρ δημιούργησε η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας»  με θέμα την ιστορία του Βραχωριού, για τα χρόνια πριν και μετά την απελευθέρωση της πόλης. Το ντοκιμαντέρ αυτό ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Το ντοκιμαντέρ αναρτήθηκε στο κανάλι της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο YouTube, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://youtu.be/F6UO949oxVY, όπου έχουν όλοι τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν.

Ημέρα της επίσημης προβολής του ήταν το περασμένο Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, καθώς έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο η εκδήλωση παρουσίασης του . Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολυπληθούς κοινού, που προσήλθε στην αίθουσα σύμφωνα με τις οδηγίες για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Για το ντοκιμαντέρ μίλησαν κατά σειράν ο υπεύθυνος του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γ.Ε.Α. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, ο Ιωάννης Νεραντζής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης και η Θεοδώρα Καραγεώργου, φιλόλογος, που επιμελήθηκε την ιστορική έρευνα.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ, που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό της αίθουσας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.