Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Αιτωλοακαρνανία: Μάσκα παντού – περιορισμός κυκλοφορίας 12-5 και εστίαση κλειστή στις 11.30 το βράδυ

Αιτωλοακαρνανία: Μάσκα παντού – περιορισμός κυκλοφορίας 12-5 και εστίαση κλειστή στις 11.30 το βράδυ

 

Tα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα εξειδίκευσε. 

Από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης (όπως η Αιτωλοακαρνανία) και Αυξημένου Κινδύνου.

Στην πρώτη ζώνη εντάσσονται οι πράσινες και κίτρινες περιοχές ενώ τα νέα μέτρα σε αυτές θα είναι καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί.

Στην δεύτερη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, δηλαδή Αττική και όλη η Βόρεια Ελλάδα και γι αυτές θα ισχύσει το ειδικό lockdοwn με αναστολή λειτουργίας εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς «γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφύγουμε ένα ολικό πάγωμα της κοινωνίας με ελέγχους και σκληρή επιτήρηση σε όλη την επικράτεια».

Ειδικότερα τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη στην Αιτωλοακαρνανία, με βάση τις ανακοινώσεις, είναι τα εξής:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

Η εστίαση θα κλείνει στις 23.30 το βράδυ αντί για 00.30 που ίσχυε μέχρι τώρα. Εξαιρούνται take away και delivery χωρίς αλκοόλ.

– Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

-Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

-αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

– ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

στον Αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και δραστηριότητες χωρίς θεατές.

-Για τις συναθροίσεις Μέχρι 50 άτομα, με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ -ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ 

 

neos-xartis


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.