Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δέκα οικογένειες από την Αιτωλοακαρνανία κατέφυγαν στο “Φωτεινό Αστέρι” για να ταΐσουν τα παιδιά τους

Δέκα οικογένειες από την Αιτωλοακαρνανία κατέφυγαν στο “Φωτεινό Αστέρι” για να ταΐσουν τα παιδιά τους

paidi ftoxia
Η οικονομική κρίση και τα παρεπόμενά της στα μεγάλα αστικά κέντρα κυρίως αποτελεί εδώ και χρόνια… καθημερινότητα όχι μόνο γι αυτούς που βιώνουν πλέον την απόλυτη ένδεια αλλά και για όσους με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν προσπαθούν από το υστέρημά τους να βοηθήσουν. Εκατοντάδες είναι οι οικογένειες που καταφεύγουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το φαγητό και την ένδυση. Περισσότεροι από 12.000 πολίτες στρέφονται στα σισσύτια του δήμου και της Μητρόπολης για το καθημερινό φαγητό.

Χαρακτηριστικό των όσων συμβαίνουν στα κτίρια της κοινωνικής υπηρεσίας αλλά και στα γραφεία των εθελοντικών οργανώσεων που λειτουργούν στην πόλη είναι αυτό που καταγράφηκε πριν λίγο καιρό στο “Φωτεινό Αστέρι”, στην εθελοντική ομάδα που προσπαθεί να βοηθήσει υλικά και ψυχολογικά οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα βασικά.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της εθελοντικής οργάνωσης Χρήστος Σπηλιόπουλος στο lepanto tv, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 25 οικογένειες από το ίδιο Γυμνάσιο, απευθύνθηκαν, μέσω της Διευθύντριας, στο σύλλογο για βοήθεια. Οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην, πολύ περισσότερο για τα ανήλικα παιδιά τους ένα ποτήρι γάλα πριν αυτά φύγουν για το σχολείο. Η περιοχή που βρίσκεται το Γυμνάσιο δεν δημοσιοποιείται για ευνόητους λόγους.

Το «Φωτεινό Αστέρι» προσπαθεί να παράσχει βοήθεια σε συνολικά 480 οικογένειες της Δυτικής Ελλάδος. Οι 420 από αυτές βρίσκονται στην Πάτρα, 50 στα Σαγεϊκα και 10 στην Αιτωλοακαρνανία.

Πηγή: thebest.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.