Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Κερασοβίτισσα

koi-kerasovitissa5

Με πνευματική χαρά και αγαλλίαση αλλά και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος λαμπρά η μεγαλύτερη Θεομητορική Εορτή του έτους, το “Πάσχα του Kαλοκαιριού”, η σεπτή Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στoν Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο “χωριό του Κάστανου”, το γραφικό Άνω Κεράσοβο Αιτωλοακαρνανίας. Πλήθος πιστών συνέρρευσε ευλαβικά στην Παναγία την Κερασοβίτισσα, για να τιμήσει το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να συνψάλλει τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής.
Την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017,παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στον οποίο συμμετείχαν ο Πρεσβύτερος π.Θεόδωρος Ντάλλας, ο Πρεσβύτερος π. Απόστολος Δάμκαλης ενώ προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης π. Δαυίδ Μπαζούλα, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής περιφορά του επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στα γραφικά σοκάκια του χωριού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Αγρινίου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Να αναφερθεί τέλος πως από την Κυριακή 13 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, ετέθησαν προς προσκύνηση αποτμήματα ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Τρύφωνος, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίτου, του Αγίου Νεκταρίου, του Οσίου Λουκά του Σικελιώτου καθώς και της Οσίας Ξένης, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

koi-kerasovitiss1
koi-kerasovitissa
koi-kerasovitissa2

koi-kerasovitissa3koi-kerasovitissa4koi-kerasovitissa5koi-kerasovitissa6koi-kerasovitissa7koi-kerasovitissa8

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.