Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Δεκτή η συγγνώμη Σκιαδαρέση αλλά δεν πρωτοτύπησε, ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο

Δεκτή η συγγνώμη Σκιαδαρέση αλλά δεν πρωτοτύπησε, ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης το μάζεψε όσο μπορούσε το σχόλιό του για τους γείτονες της Λευκάδας από την ηπειρωτική χώρα κι εμείς με την σειρά μας είμαστε μεγαλόψυχοι και αποδεχόμαστε την συγγνώμη του για τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Όμως, δικαίως, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ώρες, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ουσία όσων είπε ο κ. Σκιαδαρέσης,(σε τελική ανάλυση σε μια ιδιωτική κουβέντα, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πει κάτι τέτοιο στην αληθινή κοινωνική σφαίρα).

Δεν είναι  λίγοι εκείνοι που λένε ότι εξέφρασε ο πρόεδρος μια αρκετά διαδεδομένη άποψη στην Λευκάδα, που δεν εμφανίστηκε όταν φάνηκε ότι το νησί δεν μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα κύματα τουρισμού. Παρόμοιοι αφορισμοί ακουγόταν και την εποχή που οι μόνοι επισκέπτες-κυριολεκτικά εκείνοι που ανακάλυψαν το νησί-ήταν οι Αιτωλοκαρνάνες(ειδικά οι Αγρινιώτες) και οι Ηπειρώτες. Από την εποχή που για να βρεις μάστορα ή προμηθευτή να ανοίξεις μια δουλειά έπρεπε  να απευθυνθείς στο Αγρίνιο ή τα Γιάννενα, πράγμα που ακόμη ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

Η Λευκάδα όχι μόνο ποτέ δεν αποσαφήνισε τι είδους τουρισμό θέλει αλλά έμοιαζε να διαμαρτύρεται  και πρόσφατα για το γεγονός ότι ήρθαν τουρίστες από την βόρεια Ελλάδα ή τα Βαλκάνια μέσω της Εγνατίας. Το “επιχείρημα”, δε, του τάπερ σε ένα νησί με τόσα μέρη να πας είναι από μόνο του αστείο.

Σε τελική ανάλυση, ουδέποτε μπόρεσε ποτέ η Λευκάδα να λύσει δικά της δομικά προβλήματα, αποχετευτικό σχεδόν δεν έχει ενώ για τα σκουπίδια εξυπηρετείται από τον ΧΥΤΑ Παλαίρου, στην γηόπου ζουν “άνθρωποι με τάπερ”.

Η Λευκάδα είναι από τους πιο σπουδαίους προορισμούς στην Ελλάδα αλλά αναλώθηκε πολλά χρόνια στην συζήτηση αν είναι νησί(!) και τώρα αναλώνεται σε μια νέα, αν η υποθαλάσσια θα φέρει βαρβαρικά στίφη χαμηλού τουρισμού. Λες και αυτά τα στίφη δεν μπορούν να περάσουν την πλωτή γέφυρα που είναι και τσάμπα.

Ας κοιτάξει να εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα γίνεται, αν ποτέ γίνει, την σήραγγα και να ρίξει όλα τα έσοδα σε υποδομές. Ειδικά στην διαχείριση των σκουπιδιών για να μην ζητά να της λύνουν άλλοι τα προβλήματα. Εμείς οι της ηπειρωτικής χώρας την αγαπάμε τόσο πολύ που, με λίγο καλό παράδειγμα, ούτε θα την λερώνουμε ούτε θα την υποβαθμίζουμε.

Αλλά κανείς δεν θέλει να τον βλέπουν μόνο ως τσέπη και κανείς δεν θέλει να τα ακούει από πάνω.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.