Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι», λέει η Β΄ ΕΛΜΕ εκφράζοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στον πρόωρα χαμένο Γιώργο Καραμπούλη

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι», λέει η Β΄ ΕΛΜΕ εκφράζοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στον πρόωρα χαμένο Γιώργο Καραμπούλη

«Χρωστάμε στον Γιώργο ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στη μνήμη του οφείλουμε να βλέπουμε το σχολείο και το καθήκον μας όπως αυτός. Οφείλουμε όμως και να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη το τελευταίο του παράπονο: Δεν είμαστε αναλώσιμοι!».

Τα ανωτέρω αναφέρει ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ που αναφέρεται στον πρόσφατο θάνατο του καθηγητή του ΓΕΛ Αμφιλοχίας Γιώργο Καραμπούλη και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων στα λύκεια.

Η ανακοίνωση:

Θάνατος συναδέλφου λόγω πανδημίας

Πριν από λίγες ημέρες η εκπαιδευτική κοινότητα και η Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας έχασε έναν εξαιρετικό δάσκαλο, συνάδελφο, άνθρωπο. Τον καθηγητή πληροφορικής, υποδιευθυντή του ΓΕΛ Αμφιλοχίας και πατέρα δύο παιδιών, Γιώργο Καραμπούλη.

H εκπαιδευτική μας κοινότητα είναι θλιμμένη και οργισμένη για τους κινδύνους που είναι εκτεθειμένη καθημερινά από την αδιαφορία του Υπουργείου να ακούσει έστω και μια πρόταση μας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ένα Υπουργείο που δεν κατάφερε να παρέχει εδώ και ένα ολόκληρο έτος ούτε καν μάσκες σωστής διάστασης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ένα Υπουργείο που ετοιμάζεται να ανοίξει για μια ακόμη φορά τα σχολεία στην κορυφή της πανδημίας χωρίς για μια ακόμη φορά να λάβει μέτρα προστασίας.

Ένα Υπουργείο που δεν κατάφερε να κάνει επιμόρφωση στους καθηγητές εδώ και έναν χρόνο και τους άφησε μόνους να διεξάγουν την τηλεκπαίδευση και να κρατήσουν το σχολείο όρθιο. Μόνο που σε αυτόν τον αγώνα δεν ήταν μόνοι.

Είχαν ανθρώπους σαν τον Γιώργο που υπερέβαιναν το υπηρεσιακό τους καθήκον και συμβούλευαν όποιον αδυνατούσε να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες αφιερώνοντας τον προσωπικό και οικογενειακό τους χρόνο με αυταπάρνηση.

Χρωστάμε στον Γιώργο ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Στη μνήμη του οφείλουμε να βλέπουμε το σχολείο και το καθήκον μας όπως αυτός.
Οφείλουμε όμως και να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη το τελευταίο του παράπονο:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Κατσίφας Βαγγέλης Τσούκας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.