Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Δεν ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ αγρότες που έχουν και οικιακά φωτοβολταϊκά

Δεν ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ αγρότες που έχουν και οικιακά φωτοβολταϊκά

voiotia-den-plironei-ta-agrotika-fotovoltaika-i-dei-video-1-315x236

Οι βουλευτές Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν με τη μορφή Αναφοράς στους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την επιστολή του κ. Παπακωστόπουλου Κωνσταντίνου που υπογράφουν αγρότες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους επαγγελματίες αγρότες που έχουν στην κατοχή τους και οικιακό Φωτοβολταϊκό. H παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ ήταν η πιο πρόσφατη σε μια σειρά ενεργειών που έγιναν το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αρθεί η απόφαση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από προσπάθειες  και παρεμβάσεις από βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, απεστάλη η απάντηση στο έγγραφο που κατατέθηκε προς τον ΟΑΕΕ και έδωσε τέλος  στο ζήτημα αυτό απασχολούσε πάρα πολλούς αγρότες με Φωτοβολταϊκά σε όλη την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

Ύστερα από μεγάλη επιμονή στο ζήτημα που απασχολούσε περίπου το 15% των αγροτών που είχαν εκτός από επαγγελματικά και οικιακά φωτοβολταϊκά και ο ΟΑΕΕ τους ζητούσε να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ, σήμερα μετά από πολλές προσπάθειες μας απεστάλη η απάντηση στο έγγραφο που καταθέσαμε προς τον ΟΑΕΕ και έδωσε τέλος (αν δεν αλλάξει κάτι- στην Ελλάδα είμαστε) σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που απασχολούσε πάρα πολλούς αγρότες με Φωτοβολταϊκά σε όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα ΜΜΕ που ανέδειξαν την επιστολή μου.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο που πρώτος ασχολήθηκε με το ζήτημα και κατέθεσε και ερώτηση στην Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα ύστερα από επικοινωνία που είχαμε.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Βαρεμένο Γεώργιο, Τριανταφύλλου Μαρία και τον Νικόλαο Μωραϊτη που ενδιαφέρθηκαν και ο καθένας από τη μεριά του προσπάθησε για την λύση του προβλήματος.

 


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.