Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Δεν έδωσαν στεφάνι σε στενή συγγενή ενός από τους εκτελεσθέντες του ’44!

Συνήθως, όταν υπάρχει τελετή μνήμης γα ανθρώπους που εκτελέστηκαν από τους ναζί ή έπεσαν σε κάποιο άλλο μετερίζι της Ιστορίας της πατρίδας, είθισται να υπάρχει και μέριμνα για τους συγγενείς πρώτου βαθμού των αδικοχαμένων. Ειδικά όταν εκείνοι είναι σύγχρονοι με τους ήρωες και έχουν μετάσχει στα τραγικά γεγονότα της εποχής.

Κι όμως, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στο πρόσφατο μνημόσυνο  που έκανε ο δήμος Αγρινίου στην μνήμη των εκτελεσθέντων  την Μ. Παρασκευή του 1944!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξε σοβαρό επεισόδιο με στενότατη συγγενή ενός από τους εκτελεσμένους,  πρόσωπο μάλιστα που έπαιξε ρόλο τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Αιτία του επεισοδίου, το οποίο έγινε σε ακρόαση των παριστάμενων, ήταν το γεγονός ότι για την συγκεκριμένη συγγενή δεν είχε φροντίσει κανείς ώστε να υπάρχει στεφάνι για να καταθέσει!

Το επεισόδιο ήταν έντονο και όσο κι αν έγινε προσπάθεια από τους υπεύθυνους να υποβαθμιστεί, αυτό δεν συνέβη καθώς η συγγενής του εκτελεσμένου ήρωα ήταν εξοργισμένη με την ασέβεια προς το πρόσωπό της.

Το γεγονός πρέπει να γίνει μάθημα προς τους διοργανωτές αλλά και τις μελλοντικές ανάλογες εκδηλώσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ !!!!!! CHRISTOS

 2. Δάσκαλος

  Την επόμενη φορά θα κανονίσει ο προοδευτικός πολίτης CHRISTOS ποιοί θα καταθέσουν στεφάνια.
  Τον παρακαλώ να φέρει όλα τα συντρόφια, να γεμίσει ο χώρος χιλιάδες στεφάνια.
  Βοήθειά μας!

 3. Αναρχοκαπιτάλας

  Η καθολική ασχετοσύνη του @CHRISTOS ως ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και για αυτό δεν θα τη σχολιάζω. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πόσες φορές το χρόνο γίνεται μνημόσυνο για την εκτέλεση των 120 όταν αυτή έγινε Μεγάλη Παρασκευή. Από εκδήλωση μνήμης ενός τραγικού ιστορικού γεγονότος κινδυνεύουμε να την μετατρέψουμε σε main event της πόλης λες και πρόκειται για καρναβαλική εκδήλωση. Σεβασμός στη μνήμη των ανθρώπων αλλά και έλεος! Βρυκολακιάσαμε με τόσο αίμα!!!

 4. Ανώνυμος

  ΔΑΣΚΑΛΕ,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΓΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΣ !!! ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΑΡΧΟΚΑΠΙΤΑΛΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΕΣΤΗ ΒΛΑΧΟ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ !!!!!!!! ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ SITE……………. CHRISTOS

 5. Αναρχοκαπιτάλας

  @CHRISTOS, μικρή – μικρή η κοινωνία του Αγρινίου και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, όλο τα ονόματα των Αγρινιωτών ρουφιάνων των Ναζί λέτε ότι θα μας αποκαλείψετε τόσα χρόνια και από τηγανίτα τίποτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.