Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα χωρίς βενζίνη ξεκίνησαν από ΑΕΙ του Αγρινίου

aftokinitanellaktikaΠροσφάτως στην επικαιρότητα ήρθε η επιτυχία ενός Αγρινιώτη φοιτητή, του Ευάγγελου Τσιρογιάννη  που σπουδάζει στην Αθήνα να μελετά τον σχεδιασμό ενός καινοτόμου ελληνικού ηλεκτρικού οχήματος πόλης ( δείτε εδώ). Αν διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο είναι Αγρινιώτης ο φοιτητής αλλά και ότι ο ένας ουσιαστικά Πανεπιστημιακός ” εταίρος” που συμμετείχε στην εργασία αυτή είναι το Τμήμα  Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών που έχει έδρα στο Αγρίνιο. 

Δεν είναι όμως μόνο η εργασία για το ηλεκτρονικό αυτοκίνητο που έχει εμπλοκή το συγκεκριμένο τμήμα. Να θυμίσουμε δύο χρόνια πριν το ηλιακό αυτοκίνητο που έφτιαξαν φοιτητές του ίδιου τμήματος εξ ολοκλήρου στην πόλη μας το Αγρίνιο αυτή τη φορά ( δείτε εδώ).

Το συμπέρασμα ποιο είναι από την δική μας σκοπιά; Ότι ΑΕΙ που έχει έδρα στην πόλη μας παράγει καινοτομία. Και μάλιστα καινοτομία όχι θεωρητική αλλά για θέμα παραγωγής και δη του αυτοκινήτου με προοπτική την απαλλαγή του από βενζίνη.

Το τι παράγουν τα ΑΕΙ του Αγρινίου πρέπει να το αναδεικνύουμε. Και υπάρχουν πολλές ακόμα εργασίες όπως αναφέρθηκε σε σχόλιο. Αν τα αμελούμε και κοιτάμε μόνο την μιζέρια μας, βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας…

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.