Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

«Δεν κατονόμασα μαθητές στη δίκη», λέει η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου

«Δεν κατονόμασα μαθητές στη δίκη», λέει η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου

Αναφορικά με τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στις δικαστικές αίθουσες για τη μαθητική κατάληψη τον Οκτώβριο 2020 στο 1ο Γυμνάσιο (Παπαστράτειο) Αγρινίου τοποθετείται  η διευθύντρια του σχολείου, Δέσποινα Γεωργιάδη.

Το Δικαστήριο Ανηλίκων του Αγρινίου, επέβαλε στους μαθητές που κατηγορούνταν για κατάληψη του σχολείου (κατόπιν αναφοράς της διεύθυνσης η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα) την ποινή της επίπληξης αλλά και της επίβλεψης της επιμέλειας από Επιμελήτρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει πάντως συνέχεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατά της απόφασης θα κατατεθεί έφεση από συνηγόρους των μαθητών.

Κατά την χθεσινή διαδικασία, τονίζει η Διευθύντρια του Σχολείου σε ανακοίνωσή της διαμέσου δικηγορικού γραφείου, ότι σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα έδρας «δεν κατονόμασε για παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς λόγους τους μαθητές και ότι ισχύει η κατάθεσή της στην Αστυνομία το 2020», την οποία και ουδέποτε ανακάλεσε, με τους μαθητές που κατονομάζονταν να οδηγούνται στο εδώλιο και τελικά, στην επιβολή των ποινών.

Υποστηρίζει ότι βαρύνοντα ρόλο για την τιμωρία των μαθητών έπαιξε η απολογία κάποιων εξ αυτών, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη κι ότι «οι μαθητές βλάπτονται όταν τα σχολεία είναι κλειστά».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «η κατάθεση της Υποδιευθύντριας εδόθη σε πλήρη συνεννόηση και ουδεμία διάσταση απόψεων υφίσταται μεταξύ μας», καθώς και ότι η θέση της «αποκτήθηκε αξιοκρατικά, γεγονός που ταρακούνησε πολιτικούς χώρους συνδικαλιστών και μη των εκπροσώπων της εκπαίδευσης».

Καταλήγει σε κάθε περίπτωση ότι «πρέπει όλοι μας, η μαθητική κοινότητα, η εκπαιδευτική κοινότητα, η τοπική κοινωνία, οι γονείς και κηδεμόνες, να είμαστε συνεργάτες γιατί προέχει το καλό των παιδιών μας».

 

Αναλυτικά:

Σχετικά με σημερινό (σ.σ.: χθεσινό ) σας δημοσίευμα με τίτλο «Ποινές στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου για τις καταλήψεις του 2020» σας παρακαλώ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Νόμο, να δημοσιεύσετε την απάντησή μου με τα ίδια στοιχεία και στην ίδια θέση με το δημοσίευμά σας:

1).Δεν είναι αληθές, ότι «η Διευθύντρια κ. Γεωργιάδη επέμενε σε όσα αρχικά είχε υποστηρίξει, κατονόμασε τους συγκεκριμένους μαθητές και σήμερα στη δικαστική αίθουσα. Όπως φαίνεται, η κατάθεση αυτή ήταν που έπαιξε και τον βαρύνοντα ρόλο για την τιμωρία των μαθητών» (δημοσίευμα στο agriniopress) και «σήμερα στις δικαστικές αίθουσες η στάση της Διευθύντριας δεν άλλαξε. Κατονόμασε στο δικαστήριο τα ίδια άτομα και ήταν η κατάθεσή της που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για την ποινή των μαθητών» (δημοσίευμα στο agrinionews), αφού, όποιος παρακολούθησε τη σημερινή διαδικασία στο Δικαστήριο Ανηλίκων είναι βέβαιο ότι θα είχε ακούσει την πρόταση του κ. Εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είπε επί λέξει :«παρά το γεγονός ότι η Διευθύντρια του Γυμνασίου δεν κατονόμασε για παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς λόγους τους μαθητές, ισχύει η κατάθεσή της στην Αστυνομία το 2020», σε άλλη δε περικοπή της αγορεύσεώς του, είπε «η Διευθύντρια δεν επέρριψε σε μαθητές ευθύνη για φθορές αλλά σε εξωσχολικούς» και επομένως από την ανωτέρω τοποθέτηση του κ. Εισαγγελέα εξάγεται το συμπέρασμα, ότι ουδένα μαθητή σήμερα κατονόμασα στη δικαστική αίθουσα, όπως και ότι απέφυγα να επιβαρύνω εν γνώσει μου την θέση των μαθητών.

2).«Βαρύνοντα ρόλο για την τιμωρία των μαθητών» έπαιξε η απολογία κάποιων εξ αυτών οι οποίοι παραδέχθηκαν: άλλος ότι «δεν υπήρχαν αιτήματα για την κατάληψη», άλλος ότι «δεν ξέρω γιατί έγινε η κατάληψη» και άλλος ότι «η κατάληψη έγινε για να χάσουμε μαθήματα», η δε Πρόεδρος του Δικαστηρίου εναγωνίως τους ρωτούσε εάν οι μαθητές βλάπτονται ή ωφελούνται με τα κλειστά σχολεία, με την απάντηση όλων όσων ερωτήθηκαν, όπως είναι φυσικό άλλωστε, να είναι ότι βλάπτονται οι μαθητές με τα κλειστά σχολεία.

3).Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής ότι, από την 22-9-2020 έως και την 16-10-2020 δεν ήταν μόνο «το σχολείο είχε τελέσει υπό κατάληψη για μια διδακτική ώρα την πρώτη ημέρα και για την επόμενη σχολική μέρα, χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή φθορές εντός του σχολικού συγκροτήματος» (δημοσίευμα στο agriniotimes) αλλά είχαν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες καταλήψεως του σχολείου και είχαν σημειωθεί φθορές, ένας δε εκ των κατηγορουμένων μαθητών, σήμερα, στην απολογία του με έψεξε, ότι χρειάσθηκε να καταβάλλω πολλά χρήματα για αλλαγή κλειδαριών και εξωτερικής πόρτας, με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να του επισημαίνει ότι: «η Διευθύντρια δίνει λόγο δια τις δαπάνες που καταβάλει στους ανωτέρους της».

4).Η κατάθεση της Υποδιευθύντριας εδόθη σε πλήρη συνεννόηση με εμέ και ουδεμία διάστασις απόψεων υφίσταται μεταξύ μας, ως διαφαίνεται εις τα δημοσιεύματά σας. Σε κάθε περίπτωση τα δημοσιεύματα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για ρήξη μεταξύ της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης του σχολείου για προσωπικό συμφέρον, επιβουλευόμενοι κάποιοι τη θέση της Διεύθυνσης του 1ου– Παπαστρατείου Αγρινίου, μη αποδεχόμενοι, ότι αυτή η θέση αποκτήθηκε αξιοκρατικά κατόπιν δικαστικής απόφασης η οποία «ταρακούνησε» πολιτικούς χώρους συνδικαλιστών και μη των εκπροσώπων της εκπαίδευσης.

5).Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας, η μαθητική κοινότητα, η εκπαιδευτική κοινότητα, η τοπική κοινωνία, οι γονείς και κηδεμόνες, να είμαστε συνεργάτες γιατί προέχει το καλό των παιδιών μας και επιφυλασσόμεθα για κακόβουλα προσωπικά συμφέροντα.

 

Αγρίνιο 16 Μαΐου 2022

Δέσποινα Γεωργιάδη

Διευθύντρια

1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.