Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

«Δεν με παίρνει ο ύπνος, ήταν σοκαριστικό», λέει αυτόπτης μάρτυρας της θανατηφόρας παράσυρσης στο Αγρίνιο

«Δεν με παίρνει ο ύπνος, ήταν σοκαριστικό», λέει αυτόπτης μάρτυρας της θανατηφόρας παράσυρσης στο Αγρίνιο

«Δεν φταίω εγώ, δεν φταίω εγώ»,  ήταν τα πρώτα λόγια του σοκαρισμένου οδηγού που, την περασμένη Τρίτη, χτύπησε πεζό στην εθνική οδό έναντι των εγκαταστάσεων του Υπεραστικού  ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο.

Την ίδια ώρα ο πρώτος συμπολίτης που έσπευδε τρέχοντας για να βοηθήσει τον χτυπημένο άνδρα συγκλονισμένος αντιλαμβανόταν πως είχε επέλθει ο θάνατος, ήταν ακαριαίος.

Ο γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου Βασίλης Ξανθόπουλος βρισκόταν στο βενζινάδικο πλησίον του ΚΤΕΛ όταν διαδραματίστηκε η τραγωδία απέναντι του. «Δεν με παίρνει ο ύπνος, σοκαρίστηκα», λέει  χαρακτηριστικά στο agrinionews.gr για το δυστύχημα που στοίχησε στη ζωή σε 51χρονο από το Βάλτο και άφησε ορφανά δυο μικρά παιδιά.

Μια στιγμή κακής εκτίμησης ώθησε τον πεζό στην απόφαση να διασχίσει το δρόμο για μεταβεί στο ΚΤΕΛ ενώ όντας ήδη επί της εθνικής, αντιλαμβανόμενος την ύστατη στιγμή τον ερχομό του ΙΧ. από τα αριστερά του, αμφιταλαντεύτηκε κάνοντας ένα μπρος-πίσω.

Το διερχόμενο όχημα δεν είχε μεγάλη ταχύτητα, πρόλαβε να φρενάρει αλλά δεν απέφυγε τη σύγκρουση με τον άνδρα που εκτινάχτηκε σε απόσταση επτά περίπου μέτρων. Στο όχημα επέβαινε αντρόγυνο και δύο παιδιά. Ο τρόμος σημάδεψε και αυτά…

Οι αστυνομικές αρχές ενέργησαν την προανάκριση εξετάζοντας και βίντεο απο κάμερα παρακείμενης επιχείρησης. Βίντεο που (είναι στη διάθεση του agrinionews.gr) συγκλόνισε όσους το είδαν καθώς αποτύπωσε όλο το τραγικό σκηνικό. Σχηματίστηκε η προβλεπόμενη δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και φυσικά ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Το θέμα θίχτηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί τόπο πολλών θανατηφόρων συμβάντων, μια καρμανιόλα. Από αντίστοιχη παράσυρση είχε χάσει τη ζωή του και ένας φοιτητής ενώ πολλές συγκρούσεις οχημάτων υπήρξαν μοιραίες.

Για την ολιγωρία πολλών ετών για να γίνουν παρεμβάσεις έχει χυθεί πολύ μελάνι, έγιναν κινητοποιήσεις και επιλαμβάνεται και η Δικαιοσύνη μετά τις αναφορές που έγιναν. Η δημιουργία του κυκλικού κόμβου (roundabout) που είναι προγραμματισμένη στο σημείο θα μειώσει την ταχύτητα των οχημάτων ενώ αναγκαία θεωρείται από πολλούς και η κατασκευή πεζογέφυρας.

Η στιγμή της θανατηφόρας παράσυρσης αποτυπώνεται καρέ-καρε σε βίντεο που εξέτασαν οι αστυνομικές αρχές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.