Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

«Δεν παραβιάστηκε το πρωτόκολλο- έγιναν από το νοσοκομείο οι διαδικασίες για τον μοριακό αναλυτή»

«Δεν παραβιάστηκε το πρωτόκολλο- έγιναν από το νοσοκομείο οι διαδικασίες για τον μοριακό αναλυτή»

Είναι πολλά τα ζητήματα που περιστρέφονται γύρω από το Νοσοκομείο Αγρινίου την ώρα που κορυφώνεται η μάχη με την πανδημία και το υγειονομικό προσωπικό τη δίνει με όλες του τις δυνάμεις.

Η διασπορά του ιού σε ασθενείς είναι η τελευταία αρνητική εξέλιξη ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες μεγάλη διάσταση έλαβαν οι καταγγελίες πως νοσηλεύτριες εργάστηκαν αν και ήταν θετικές στον κορωνοϊό κάτι που ωστόσο αγνοούσαν εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ στα οποία υπεβλήθησαν.

Το γεγονός εξάλλου πως το Νοσοκομείο δεν προμηθεύτηκε μοριακό αναλυτή ώστε να είναι το ίδιο σε θέση να εκδίδει αποτελέσματα των τεστ απασχόλησε τη δημόσια συζήτηση, την αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό κόσμο. Ο διοικητής της ΥΠΕ Γ.Καρβέλης δήλωσε μάλιστα με νόημα πως είναι στην ευχέρεια της διοίκησης του Νοσοκομείου η προμήθεια. Και είναι η μόνη δήλωση ουσιαστικά για το νοσοκομείο από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που απαξιοί να ενημερώσει τους Αιτωλοακαρνάνες για όσα σοβαρά έχουν διαδραματιστεί στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.

Τα όσα καταγγέλθηκαν ωστόσο για τον αναλυτή και την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων και ιδιαίτερα η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων πως δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο και δεν βγήκαν σε καραντίνα άτομα που έκαναν το τεστ και στη συνέχεια υπήρξαν θετικά προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής που κάλεσε νοσοκομειακούς παράγοντες για κατάθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr εκφράστηκε απόλυτη άρνηση περι παραβίασης παραβίασης πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν το Πρωτόκολλο προβλέπει πως εργαζόμενος που αναφέρει έστω και ελάχιστη συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη covid 19 μπαίνει σε υποχρεωτική απομάκρυνση από την εργασία του μέχρι να έρθει το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου. Στην προκειμένη περίπτωση κανένας δεν ανέφερε συμπτωματολογία.

Νοσοκομειακοί παράγοντες εξάλλου υποστήριξαν πως οι διαδικασίες προμήθειας του μοριακού αναλυτή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με τις διαδικασίες να ξεκινούν αφότου στις 28/5 και 1/6/2020 έγιναν τα αιτήματα για προμήθεια μοριακού αναλυτή από τους Συντονιστές Διευθυντές χειρουργικού και παθολογικού και στις 26/6 από την Ιατρική Υπηρεσία.

Εντός του Ιουλίου δόθηκε θετική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου και εγκρίθηκε η σκοπιμότητα και η χρηματοδότηση του διαγωνισμού ενώ στις 11/8 το αίτημα εστάλη στην ΥΠΕ.
Ταυτόχρονα συστάθηκε επιτροπή προδιαγραφών που κατατέθηκαν άμεσα και βγήκαν σε δημόσια διαβούλευση στις 12/10 και 6/11.
Οι προδιαγραφές οριστικοποιήθηκαν στις 20/11 και το διοικητικό συμβούλιο ακολούθως τις ενέκρινε όπως και τον προϋπολογισμό ώστε μέσω της ΥΠΕ να σταλούν προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειακών.

Πλησιάζει προς το τέλος της δηλαδή μια διαδικασία στην οποία ενεπλάκησαν οι Ιατρική Υπηρεσία, επιστημονικό συμβούλιο, διοικητής, διοικητικό συμβούλιο και ΥΠΕ.
Βέβαια ουδείς υποστηρίζει πως θα αποτελέσει πανάκεια η προμήθεια του μοριακού αναλυτή για τη διαχείριση της πανδημίας την ώρα που είναι οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό είναι μεγάλες και πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Κρουστιάνος

    Μέχρι να έρθει ο μοριακός αναλυτής θα έχει τελειώσει η πανδημία.
    Ελλάς το μεγαλείο σου…
    Εργαζόμενοι και πολίτες ανοχύρωτοι στα δημόσια νοσοκομεία,εγκατάλειψη για να στραφούμε στα ιδιωτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.