Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Δεν συμφωνούν όλοι με την Google για την 25η Μαρτίου

Δεν συμφωνούν όλοι με την Google για την 25η Μαρτίου

google

Στην  Πάτρα χθες το βράδυ κάποιοι κατέβασαν τις σημαίες στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και τις έκαψαν. Εδώ στο Αγρίνιο δεν είχαμε κάτι τέτοιο, η τάση λέει να καίμε κάδους το βράδυ. Δεν ξέρω ποιο αντάρτικο από τα δύο πονάει πιο πολύ το εθνικό κράτος. Νομίζω αυτό με τους κάδους, διότι το κόστος για τον δήμο (που στο θολωμένο μυαλό κάποιων σημαίνει το κράτος…)έχει περάσει τα έξι χιλιάδες ευρώ, άρα η ζημιά είναι χειροπιαστή.

Όμως, 25η Μαρτίου σήμερα, δεν πρέπει να ξεστρατίσουμε. Όπως γνωρίζετε όσοι ανοίξατε σήμερα το πρωί τον υπολογιστή σας για να μπείτε στο διαδίκτυο η εταιρία που «τρέχει» τον κόσμο, η Google, έχει στην πρώτη μάσκα της την ελληνική σημαία και την σημερινή επέτειο! Το περίφημο «doodle» της αφιερώνεται κάθε μέρα στο σημαντικό γεγονός της μέρας. Ε, σήμερα διάλεξε την 25η Μαρτίου… Με τον ίδιο τρόπο μήπως που χθες ο Τράμπ φώναζε-σαν χαζός, είναι αλήθεια-υπέρ της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μας αγαπά πολύ; Εκεί πρέπει να εστιάσουμε;

Όχι, πρέπει να εστιάσουμε στην σημασία που έχει η Ελλάδα για τον υπόλοιπο κόσμο. Πράγμα που κατηγορείται και η σημερινή κυβέρνηση ότι προτάσσει υπερβολικά γιατί δεν θέλει να ακολουθήσει το οικονομικό μοντέλο της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό δεν είναι που λέμε επί της ουσίας όταν ζητάμε το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» να προσαρμοστεί σε μας; Ε, ο υπόλοιπος κόσμος, συμπεριλαμβανομένης και της Google, βάζοντάς μας στο κεντρικό κάδρο, συμφωνεί πως έχουμε ξεχωριστή σημασία, περίπου συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δυστυχώς όμως με τον πρωθυπουργό δεν συμφωνεί η νεολαία του κόμματός του. Όπως μάθαμε χθες, παραμονή της επετείου, οι θέσεις που θα παρουσιάσει στο 1ο συνέδριό της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγες μέρες στις αρχές Απριλίου, θα περιλαμβάνουν σαφή πρόταση για κατάργηση των αναχρονιστικών παρελάσεων μαζί με την κατάργηση της προσευχής και την αριστεία. Για την προσευχή σηκώνει σοβαρή συζήτηση. Για την αριστεία είναι θέμα κοινωνικού μετασχηματισμού. Αλλά για τις παρελάσεις θα σημάνει λιγότερη γιορτή. Και θα σημάνει λιγότερα αφιερώματα από την Google.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σαν σήμερα το 2011 ο πρωθυπουργός έγραφε στο twitter: «Οι δρόμοι είναι για να περπατάς και να διαδηλώνεις, όχι για παρελάσεις»! Ε, αυτό θυμάται η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όταν κυβερνάς έχεις ευθύνες, σοβαρεύουν τα πράγματα.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.