Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Δεν το βάζει κάτω ο Λυμπουρίδης

Δεν το βάζει κάτω ο Λυμπουρίδης

dimotiko-symvoulio-26-4-2017-3Δεν το βάζει κάτω ο Δημήτρης Λυμπουρίδης και με νέα-τρίτη- ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου επανέρχεται στο αίτημα του να ορίσει ο δήμος Αγρινίου νομικό σύμβουλο στη δίκη για απιστία κατά του δήμου Αγρινίου σε βαθμό κακουργήματος 17 εργοληπτών και 27 αιρετών. Αναλυτικά:

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αγρινίου

Έχουν περάσει τέσσερεις ολόκληροι μήνες από τότε που το συμβούλιο εφετών του εφετείου Δυτικής Ελλάδος, στις 14 Φεβρουαρίου, απάγγειλε κατηγορίες κατά 17 εργοληπτών και 27 αιρετών, για απιστία κατά του δήμου Αγρινίου σε βαθμό κακουργήματος.
Παρά την ενημέρωση που σας έγινε στο γραφείο σας από εμένα στις 21 Φεβρουαρίου, τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στις 26 Απριλίου και τις δύο προηγούμενες ανοιχτές επιστολές μου με τις οποίες σας παρότρυνα να ορίσετε νομικό σύμβουλο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Αγρινίου στη δίκη που έχει ορισθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, εσείς εξακολουθείτε να τηρείτε μετά από τέσσερεις ολόκληρους μήνες απόλυτη σιωπή.
Στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Απριλίου, ο μόνος που έθεσε το θέμα της επιστολής που είχα στείλει προς ενημέρωση του Δημοτικού συμβουλίου προς όλες της παρατάξεις χωριστά, πλην του κ. Μοσχολιού, ήταν ο κ. Στέλιος Μερμίγκης από το ανυπότακτο Αγρίνιο. Στο συμβούλιο εκείνο η παράταξη του κ. Μοσχολιού αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή μου έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την άδεια να επιτελέσω το νόμιμο δικαίωμα που είχα να ενημερώσω το σώμα για το θέμα της δίκης. Προκάλεσε δε εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση στους πολίτες του Αγρινίου η αδιαφορία και η σιωπή ολόκληρης της αντιπολίτευσης για το θέμα που τέθηκε, μηδέ της τόσο δραστήριας, για άλλα θέματα, παράταξης αυτού του ΚΚΕ.
Συμπερασματικά διαπιστώνεται ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι αυτό της απιστίας κατά του Δήμου, για το οποίο παραπέμπονται 44 συμπολίτες μας και που σε άλλες εποχές θα ξεσήκωνε θύελλα συζητήσεων και ενεργειών, σήμερα επικρατεί σχεδόν καθολική μουγκαμάρα. Άρα σα συμπέρασμα βγαίνει ότι το θλιβερό αυτό φαινόμενο αφήνει αδιάφορους τους εκπροσώπους των πολιτών του Δήμου μας.
Ο ανεξάρτητος επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, επανειλημμένα στις εκθέσεις του και επί σειρά ετών, έχει αναφερθεί στη γενικευμένη σχεδόν διαφθορά που επικρατεί σε ΔΟΥ και ΟΤΑ. Αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας που σήμανε τη χρεοκοπία της είχε δηλώσει προς τη διεθνή κοινή γνώμη ότι ήταν πρωθυπουργός μια διεφθαρμένης χώρας. Άρα ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι το ότι η χρεοκοπία της χώρας που μαστίζει το κοινωνικό σύνολο επί 7 ολόκληρα χρόνια και θα το μαστίζει για άλλα 43 τουλάχιστον ακόμα, δεν είναι τόσο οικονομικό θέμα. Είναι πρώτιστα θέμα ΗΘΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ και κυρίως των αιρετών εκπροσώπων του λαού σε όλες τις βαθμίδες.
Μέσα στα πλαίσια λοιπόν της γενικευμένης σήψης που μαστίζει τη χώρα και προοιωνίζει ακόμα χειρότερες ημέρες για τον ελληνικό λαό, κινούνται και οι εκπρόσωποι του αγρινιώτικου λαού, αφού κανένας δεν δείχνει ενδιαφέρον για την τόσο σημαντική αυτή υπόθεση απιστίας εις βάρος του Δήμου, που αφορά στην πόλη μας.
Κύριε Δήμαρχε
Όπως σας έχω εξηγήσει επανειλημμένα χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να ενημερωθεί επαρκώς ένας νομικός σύμβουλος πάνω στη χιλιάδων σελίδων πολύπλοκη δικογραφία. Πέρασαν ήδη τέσσερεις μήνες άπρακτοι και απομένουν άλλοι 3½. Είναι η στιγμή να επιλέξετε για το τι θα κάνετε. Ή θα ταυτιστείτε με την θλιβερή κατάσταση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ιδίως τους εκπροσώπους της και θα αποδείξετε ότι και σεις είστε κατώτερος των περιστάσεων, ή θα ορθώσετε το ανάστημά σας στο γενικό κατήφορο και θα αποδείξετε ότι ήσασταν άξιος της εμπιστοσύνης των Αγρινιωτών που σας επέλεξαν με μια εξαιρετικά μεγάλη, αλλά ευμετάβλητη, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πλειοψηφία.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Λυμπουρίδης
τέως δημοτικός σύμβουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.