Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Στήριξη Κουρουμπλή για τα ανοιχτά ζητήματα του Αγρινίου (video)

“Θα υπάρξουν αποτελέσματα για τη ζωτικής σημασίας κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό και το Επιχειρηματικό Πάρκο”, δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών . “Ο Π. Κουρουμπλής θα χρησιμοποιήσει τη δύναμή του προς όφελος της γενέτειράς του”, τονίζει ο Γ. Παπαναστασίου.

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, στην οποία, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ανοιχτά και χρονίζοντα ζητήματα που σχετίζονται με την Ανάπτυξη του Αγρινίου, με κορυφαία την κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό και τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου.
Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο ανδρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αγρινίου, ο κ. Παπαναστασίου επέδωσε στον Υπουργό δύο Υπομνήματα με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, ένα για το σύνολο των προβλημάτων του Αγρινίου και ένα θεματικό για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου.
Ο κ. Παπαναστασίου, επιδίδοντας το σχετικό φάκελο, που βρίσκεται ήδη και στα χέρια του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, για την παραχώρηση του δημοσίου κτήματος των 240 στρεμμάτων, υπενθύμισε ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο αποτελεί αίτημα δεκαετιών, και τόνισε ότι η κατασκευή του είναι ωριμότερη από ποτέ, και ως εκ τούτου απολύτως εφικτή, καθώς στο ΠΕΠ του νέου ΕΣΠΑ υπάρχουν τα χρήματα για την κατασκευή του.
«Το Αγρίνιο, από πόλη της μονοκαλλιέργειας του καπνού, πρέπει να αποκτήσει τα έργα υποδομής που τόσα χρόνια περιμένει, να τονίσει τα σημερινά του ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως το νερό, και τελικά να αποκτήσει μια νέα σύγχρονη ταυτότητα»
1

Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις του Υπουργού στο περιθώριο της πρόσφατης συνεδρίασης της ΠΕΔ, κι εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο Αγρινίου, θα ασκηθεί από τον Υπουργό αποτελεσματική πίεση προς την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά: «ο Π. Κουρουμπλής είδε με πολύ μεγάλη κατανόηση τις θέσεις του Δήμου, για  όλα τα ζητήματα, και ενστερνίζεται την ανάγκη δρομολόγησης της επίλυσής τους. Έχει μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση, δύναμη την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει και θα χρησιμοποιήσει προς όφελος της γενέτειράς του». «Το Αγρίνιο έχει μείνει πολύ πίσω και πρέπει όλοι να συνδράμουμε ώστε να αρθεί η απομόνωσή του και αντιστρέφοντας την πορεία, να κρατήσουμε τον κόσμο στον τόπο του και να οδηγηθούμε στον κοινό στόχο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Παπαναστασίου.
Ο Υπουργός Εσωτερικών δημοσιοποίησε ότι έχει ήδη θέσει αρμοδίως το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου, και εξέφρασε την απορία του για την απουσία κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με τον «πελώριο», όπως τον χαρακτήρισε «αναπτυξιακό πνεύμονα της Ιόνιας Οδού. Με αποτέλεσμα, όπως τόνισε, να απειλούνται ζωτικά όχι μόνον οι αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και η ίδια του η ύπαρξη.Δεσμεύτηκε δε για την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξουν αποτελέσματα».
Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Κουρουμπλής, στις δηλώσεις του, έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί «κουλτούρα συλλογικής προσπάθειας» και μέσω της «γενναίας αυθυπέρβασης» να «δικαιώσουμε την ύπαρξη μας» και να δημιουργηθεί μέτωπο κοινών στόχων που θα υπηρετήσει την ανάπτυξη του τόπου.«Θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, τέθηκαν και τα ζητήματα της αξιοποίησης ενός από τα αεροδρόμια του Αγρινίου, με την μετατροπή του σε αεροδρόμιο μεταφοράς εμπορευμάτων, με τον Υπουργό να υπογραμμίζει τις θετικές επιπτώσεις και στον πρωτογενή τομέα, της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και της αξιοποίησης του νερού, με τον κ. Κουρουμπλή να κάνει λόγο για το Αγρίνιο ως «πόλη των σιντριβανιών», του Αρχαιολογικού Μουσείου, της ανάπτυξης της λίμνης Τριχωνίδας, και ευρύτερα αυτό της ανάδειξης των ποιοτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν εστίες ανάπτυξης.

Διαπίστωση ότι το Αγρίνιο χρειάζεται σιντριβάνια

Αναλυτικότερα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε: «Για κάθε άνθρωπο είναι μια ιδιαίτερη στιγμή όταν επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του. Για εμένα δεν είναι μόνο ο τόπος που γεννήθηκα, αλλά και ο τόπος που με τίμησε επανειλημμένα, με έστειλε αντιπρόσωπό του στο κοινοβούλιο και είναι στιγμές και μνήμες που δεν μπορώ και δεν πρέπει να ξεχάσω. Πάντα σκεφτόμουν τις αιτίες που η Αιτωλοακαρνανία, μια τόσο πλούσια σε πλουτοπαραγωγικές πηγές περιοχή, έμενε τόσο πίσω αναπτυξιακά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει συλλογική προσπάθεια. Μέσα από αυτή την εμπειρία πρέπει να κάνουμε την υπέρβασή μας και να βρούμε κοινούς στόχους, να συνεργαστούμε όλοι σε θεσμικό επίπεδο, για να συγκροτήσουμε μέτωπο κοινών προσπαθειών. Αν δεν υλοποιηθεί η κάθετη σύνδεση, το Αγρίνιο απειλείται με απομόνωση και με συνέπειες ακόμη και για την ίδια του την ύπαρξη. Συζητήσαμε ακόμη για το Πάρκο επιχειρηματικότητας και έχω δεσμευθεί ότι και για τα δύο θέματα, θα ασκήσω στην κυβέρνηση την όποια πίεση μπορώ , ώστε να δρομολογηθούν. Μιλήσαμε και για την αξιοποίηση του αεροδρομίου και πως θα μπορούσε να γίνει αεροδρόμιο μεταφοράς εμπορευμάτων που αυτομάτως δημιουργεί αναπτυξιακές προϋποθέσεις του πρωτογενή τομέα της οικονομίας στην περιοχή, αλλά και για τα ζητήματα της αξιοποίησης του νερού”.
Ειδικά στο ζήτημα των νερών ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε ιδιαίτερα: “Το καλοκαίρι το Αγρίνιο είναι φλεγόμενη πόλη, ενώ περιβάλλεται από τόσα νερά. Πάντα πίστευα ότι το Αγρίνιο πρέπει πλέον να αποκτήσει ένα στίγμα και αυτό θα είναι ο χαρακτηρισμός του ως πόλη των σιντριβανιών, για να αποκτήσει το Αγρίνιο τη δροσιά του νερού που έχει στις περιφέρειές του. Μιλήσαμε και για την Τριχωνίδα, την ανάπτυξη του Μουσείου και θέλω να επισημάνω πως θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε, μαζί και με την κοινοβουλευτική ομάδα του Νομού, ώστε  να αναπτύξουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, για να δικαιώσουμε την ύπαρξή μας».

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Αγρινίου χάρισε στον κ. Κουρουμπλή ένα βιβλίο από τη Γλυπτοθήκη του Χρ. Καπράλου, καθώς και τις εκδόσεις με τους Δημάρχους και την Ιστορία της πόλης.

2

3

4

5

6

7

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Μανιτού

  Σιντριβάνια ρε φίλος; Σιντριβάνια;Μήπως έχεις ένα δίευρο να πάρω ένα σουβλάκι να φάω;

 2. kostas

  Τα σοβαρα θεματα γαργαρα ΝΕΡΟ μονο σιντριβανια χαχαχ Ναι να φτιαξουμε συντριβανια και μετα να γινει ο κακος χαμοςΑλήθεια τα σιντριβανια που ξηλωθηκαν τα ξανατοποθετησε ο δημος και θελει να φτιαξει κι αλλα

 3. kostas

  “ειμαστε τυχεροι που εχουμε τον Κουρουμπλη στην κυβερνηση”
  .Να το πει ο παπαναστασιου και στο Μητσοτακη αυτο μεθαυριο που θα ερθει αγρινιο , ο οποίος φαγωθηκε να ριξει τον ΣΥΡΙΖΑ

 4. χριστος κ ( αιτωλος )

  Moνο με συνεργασια κ συνενοηση ,θα παμε μπροστα.

  Η πολη μας , χρειαζεται — ΑΣΦΑΛΗ Κ ΑΜΕΣΗ- προσβαση με την ιονια.

  οσοι εχουν αγχος κ θελουν να πηγαινουν απο κλεισουρα- ειναι ορισμενοι- λιγοι ευτηχως- ας πηγαινουν – δεν θα κλεισει ο δρομος ……………….ΑΛΛΑ ας σεβαστουν το αιτημα συσσωμης της κοινης γνωμης κ των φορεων της πολης, για την δημιουργια της καθετης συνδεσης με την ιονια.

  Το φαραγγι της κλεισουρας θελει προβολη – αναδειξη κ αξιοποιηση για περιβαλοντικους λογους – μπορει να ενταχθει σε περιοχη ιδιαιτερης φυσικης ομορφιας- επιβαλλεται – να γινει χωρος επισκεψης με τουριστικη αναπτυξη- σε συνδιασμο με τα αγρια πουλια ( ορνια ) που φωλιαζουν κ βρισκονται στην περιοχη αλλα κ με το ξωκλησι της αγιας ελεουσας ……….
  ΔΕΝ χρειαζεται πιο μεγαλο δρομο – πολλα φωτα κ αυτοκινητα………….

  μακαρι αυτη η συναντηση εκπροσωπων θεσμικων φορεων να εχει θετικο αποτελεσμα – ωστε να βγει η πολη απο την εσωστρεφεια.-

 5. ΤΑΚΗΣ

  ΠΟΛΥ ΣΤΗΡΙΞΗ!!! ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ!!! ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.