Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Δημαράς: Θα υποστηρίξω το αίτημα χρηματοδότησης για υπόγεια σήραγγα στη Ναύπακτο

Δημαράς: Θα υποστηρίξω το αίτημα χρηματοδότησης για υπόγεια σήραγγα στη Ναύπακτο


Στη Ναύπακτο, το Σάββατο 1/3, στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Δημαρά με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού κ. Δαμιανός Ανδρέου και ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν:
-Τα αντισταθμιστικά υπέρ Δήμων για την άρση των επιπτώσεων από τη δημιουργία και λειτουργία τεχνητών ταμιευτήρων πόσιμου νερού στον Μόρνο και τον Εύηνο.
-Η χρηματοδότηση των μελετών για την κατασκευή της υπόγειας σήραγγας (τούνελ), που θα συνδέει το ανατολικό με το δυτικό τμήμα της πόλης.
-Η αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο.
-Η δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας με βασικό μέτοχο το Δήμο Ναυπακτίας, για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου και των επιχειρήσεών του, αλλά και με την συμμετοχή πολιτών – φυσικών προσώπων.
-Μια σειρά πολεοδομικά θέματα της περιοχής με έμφαση στο υπό δημοσίευση Προεδρικό Διάταγμα για τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης στον παραδοσιακό οικισμό της Ναυπάκτου, αλλά και την τροποποίηση του σχεδίου πόλης στο Κάστρο και την προσαρμογή του στην υφιστάμενη κατάσταση.
Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε πώς θεωρεί δίκαιο το αίτημα για τα αντισταθμιστικά υπέρ των Δήμων και ότι πρέπει να επανέλθει το σχετικό άρθρο σε σχέδιο νόμου και να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο. Έχοντας καλή γνώση της Ναυπάκτου, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει το αίτημα για την χρηματοδότηση των μελετών για την υπόγεια σήραγγα, αφού η λειτουργία της θα αναβαθμίσει τον χαρακτήρα της καστρούπολης και θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.
Για τους εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου, είπε πως θεωρεί πως είναι σημαντικό να ληφθεί υπ΄όψη η βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τα υπόλοιπα θέματα, ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι με συγκεκριμένα μέτρα θα επιταχύνει τις διαδικασίες και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, δήλωσε:«Η συζήτηση με τον συντοπίτη μας Υπουργό ήταν πολύ χρήσιμη και θεωρώ ότι θα βοηθήσει στο να προωθηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι υποθέσεις του Δήμου Ναυπακτίας. Αναμένουμε σύντομα συγκεκριμένες ενέργειες και ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.