Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Μαθητές του Δευτέρου Γυμνασίου Μεσολογγίου σε συνέδριο αφιερωμένο στον Κωστή Παλαμά

Μαθητές του Δευτέρου Γυμνασίου Μεσολογγίου σε συνέδριο αφιερωμένο στον Κωστή Παλαμά


Οι μαθητές του Δευτέρου Γυμνασίου Μεσολογγίου συμμετείχαν στο συνέδριο που οργάνωσε το Κολέγιο Αθηνών αφιερωμένο στον ποιητή Κωστή Παλαμά 160 χρόνια μετά τη γέννησή του. Μέσα από μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Το σπίτι που γεννήθηκα, ίδιο στην ίδια στράτα”, ταξίδεψαν από το σήμερα στη ζωή του μεγάλου ποιητή και έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς το ίδρυμα «Κωστής Παλαμάς». Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

Οι μαθητές του Δευτέρου Γυμνασίου Μεσολογγίου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και την υποστήριξη του οργανισμού “MessolonghibyLocals”, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, συμμετείχαν στο συνέδριο που οργάνωσε το Κολλέγιο Αθηνών, αφιερωμένο στον ποιητή Κωστή Παλαμά 160 χρόνια μετά τη γέννησή του. Με μεγάλη επιτυχία μέσα από μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Το σπίτι που γεννήθηκα, ίδιο στην ίδια στράτα”, ταξίδεψαν από το σήμερα στη ζωή του μεγάλου μας ποιητή, από τότε που η ορφάνια τον έστειλε στο ηρωικό Μεσολόγγι, αφουγκραστήκαν τους ήχους του σπιτιού, ένιωσαν μυρωδιές, φαντάστηκαν πρόσωπα, αναδεικνύοντας αυτή τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας με σεβασμό και θέλοντας να τονιστεί ότι το έργο του εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. Τα παιδιά έστειλαν ένα μήνυμα προς το ίδρυμα «Κωστής Παλαμάς» και προς όλους τους φορείς της πόλης μας για την αναγκαιότητα συντήρησης κι αξιοποίησης του χώρου αυτού ….  Για εμάς ο Κωστής Παλαμάς δεν έφυγε ποτέ!

Οι συμμετέχοντες μαθητές                                               Υπεύθυνοι καθηγητές :

Δρόσος Νικόλαος                                                                 Ηλίας Γουβέλης ΠΕ11  Δ/ντηςΧονδρός Ιωάννης

Παπαδημητρίου Ειρήνη-Αθανασία                                  Μαρία Λιάλιου ΠΕ02

Κατοπόδη Όλγα                                                                    Γεωργία Λάττα ΠΕ02

Χονδρού Βασιλική

Μπαρμπετάκη Χριστίνα

Μαυρομμάτη Χριστίνα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.