Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Από Δευτέρα έρχεται η… ενθάρρυνση για συνεργασίες σε δήμους και Περιφέρεια

Από Δευτέρα έρχεται η… ενθάρρυνση για συνεργασίες σε δήμους και Περιφέρεια

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου σήμερα στην ΚΕΔΕ, την Δευτέρα θα έρθει ένα νομοσχέδιο που θα προσπαθήσει να κάνει δήμους και Περιφέρειες πιο «κυβερνήσιμους». Αυτό το σχέδιο λέει άρεσε πολύ στην ΚΕΔΕ η οποία είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη πλειοψηφία στον κεντροδεξιό χώρο.

Εκ πρώτης όψεως φαίνονται κάπως ανακουφισμένοι οι νεοεκλεγέντες καθώς θα δοθεί πλειοψηφία (διπλή ψήφος στον δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη ειπώθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό) σε επιτροπές όπως της Ποιότητας Ζωής, των Οικονομικών, στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του δήμου ή της Περιφέρειας.

Χωρίς αυτό το τέχνασμα δεν θα μπορούσαν να γίνουν βασικά πράγματα, όπως λένε οι… ανακουφισμένοι. Πρόκειται όμως για τέχνασμα και μάλιστα σε μερικούς δήμους δεν θα πιάσει παρά μόνο αν πιάσει το άλλο τέχνασμα που έρχεται.

Θα ενθαρρυνθούν λέει οι συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων με την προϋπόθεση να είναι μέσα η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου ή Περιφερειάρχη! Λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτή η ενθάρρυνση δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής αλλά όλοι υποψιάζονται κάποια κίνητρα που θα απαλείφουν τις μικρές διαφορές. Γιατί τις μεγάλες δεν μπορούν να τις απαλείψουν.

Μένει να δούμε, μετά τις αλλαγές και την… ενθάρρυνση που θα πέσει την Δευτέρα, ποιοι είναι έτοιμοι από καιρό για συνεργασίες ή ποιοι, τέλος πάντων, θα βρουν τώρα κίνητρο για να συνεργαστούν με τον δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη. Όλα αυτά φυσικά σε μα χώρα όπου σήμερα έγραφε ένας συστημικός δημοσιογράφος πως χρειάζεσαι 15 διαφορετικά χαρτιά και υπογραφές για να κόψεις ένα ξερό πεύκο στην αυλή σου.

Όπως ήταν ακατανόητος ο τρόπος που προωθήθηκε μια απόλυτη αναλογική σε δήμους εντελώς ανέτοιμους από τους προηγούμενους, έτσι είναι ακατανόητο και πως η νέα κυβέρνηση θεωρεί βιώσιμες τις …ενθαρρυμένες συνεργασίες, ειδικά με την πολιτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!!!!!!!!!! ΄΄ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ-ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ΄΄!!!!!! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ !!!!! CHRISTOS

  2. Ανώνυμος

    ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΄΄ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ΄΄ !!!!!! ΒΑΛΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ…….. CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.