Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας προσκαλεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17.00 με 19.00 σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Μονογονεϊκές Οικογένειες και Πανδημία: Προκλήσεις και καλές πρακτικές», στην οποία θα συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες και θα παρουσιάσουμε καινοτόμα εργαλεία και πρωτοβουλίες για τη στήριξή τους.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ParentBank για την ενσωμάτωση των χαμηλόμισθων μονογονέων στην αγορά εργασίας, το οποίο υλοποιεί στην Ελλάδα το ΚΜΟΠ, καθώς και η «τράπεζα χρόνου» που έχει δημιουργηθεί για να ενθαρρύνει τους μονογονείς χαμηλού εισοδήματος στην ανταλλαγή υπηρεσιών όπου δεν μπορούν οι ίδιοι να ανταποκριθούν οικονομικά.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν:

Εκπαιδευτικά εργαλεία για επαγγελματίες που υποστηρίζουν την κοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση των μονογονέων

Υπηρεσίες και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών

Καλές πρακτικές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των μονογονέων

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3zFvaTI

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προεγγραφή.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Λίγα λόγια για το ParentBank

Το ParentBank – “Enhancing the social inclusion of low income single parents” είναι ευρωπαϊκή δράση, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων της Ε.Ε., που έχει ως στόχο να στηρίξει τους μονογονείς όσον αφορά στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιαστεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα: το ένα αφορά τη βελτίωση των δεξιοτήτων των μονογονέων και το άλλο έχει ως στόχο την ενίσχυση της ικανότητας των επαγγελματιών να ενθαρρύνουν την απασχολησιμότητα καθώς και την κοινωνικοεκπαιδευτική και προσωπική ανάπτυξη των μονογονέων. Επίσης, έχει αναπτυχθεί μία τράπεζα χρόνου στην οποία οι μονογονείς μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες με αντάλλαγμα την απόκτηση πρόσβασης σε υπηρεσίες τις οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.