Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Δείτε τη διαδικτυακή ημερίδα: «Η νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Δείτε τη διαδικτυακή ημερίδα: «Η νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «H νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». Έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 Απριλίου και ώρα 18.30 – 21.00.

Αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης αποτέλεσαν οι ενεργειακές πολιτικές των επόμενων ετών που καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικές για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον αλλά και για την εξωτερική πολιτική.

Η ημερίδα στόχευσε  στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ενέργειας του κοινού και άλλων φορέων (Δήμοι, Οργανισμοί κ.α) ενώ σχετίζεται άμεσα με το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ) όπως και την επίτευξη συγκεκριμένων ενεργειακών και κλιματικών στόχων έως το έτος  2030.

Μεταδοθεί live streaming μέσω Youtube, στο ακόλουθο link:

Στα πλαίσια της ημερίδας μίλησαν:

– Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας ΠΔΕ – «Η νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

-Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών –  «Ηλεκτροκίνηση, νέο Εξοικονομώ και προτεραιότητες στον ενεργειακό τομέα»

-Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) – «Τα επόμενα βήματα για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα»

-Ιωάννης Γιαρέντης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε. – ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. – «Η ροή των χρηματοδοτήσεων των ΑΠΕ και η αξία των ΑΠΕ στη Δυτική Ελλάδα όπως αποτυπώνεται στον ΔΑΠΕΕΠ»

-Δρ. Σπυρίδων Οικονόμου, Πρόεδρος Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) – «Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και δράσεων Εξοικονόμησης ενέργειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τη στρατηγική συνεργασία του ΚΑΠΕ»

-Αναστασία Κυρσανίδη,  Διευθύντρια Διεύθυνσης Πελοποννήσου & Ηπείρου ΔΕΔΔΗΕ – «Ο κρίσιμος ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση των στόχων του ΕΣΕΚ»

-Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου –  «Οι  προσκλήσεις του Πράσινου Ταμείου και η ανταπόκριση της Αυτοδιοίκησης»

-Χάρης Καλλιάρας, ειδικός σύμβουλος Δ. Παπαστεργίου (Δημάρχου Τρικκαίων-πρόεδρος ΚΕΔΕ) – «Οι πολιτικές με τις οποίες  η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει στη μάχη για ένα καλύτερο περιβάλλον»

– Στυλιανός Μπλέτσας, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας ΤΕΕ – «Ενεργειακή ανάπτυξη με οικολογικό αποτύπωμα και κοινωνικό πρόσημο»

-Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας –  «ΑΠΕ και Ταμείο Ανάπτυξης»

-Θωμάς Κουτσουπιάς, Πρόεδρος Α.Σ. Ένωση Αγρινίου – «Ενεργειακές κοινότητες»

-Γεώργιος Παπασταματίου,  Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της  Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΔΕ – «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

20:50 Μαρία Μακρή, Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ΠΔΕ – «Ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Συντονιστής της ημερίδας ο Γιώργος Ροΐδης, διευθυντής της AGRINIOMEDIA.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.