Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Διαδήλωση από το Εργατικό Κέντρο στο Αγρίνιο για την κοινωνική ασφάλιση

Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση .
Μια από αυτές στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου η οποία οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο με σκοπό να « δώσουν μία αποφασιστική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό». Ακολούθησε και πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Η σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Συνάδελφοι, σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός παντού, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση , παίρνοντας τη συνταγή από το ΣΥΡΙΖΑ (Νόμος Κατρούγκαλου) , κλιμακώνει την επίθεση σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους , ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση.
• Διατηρεί τα όρια συνταξιοδότησης στα 67.
• Οι μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ παγιώνονται , καταργούνται αμετάκλητα 13η και 14η σύνταξη.
• Επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ. Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, με τους «τρείς πυλώνες» , δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση .
• Η κρατική επιχορήγηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» . Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Ν. Κατρούγκαλου , ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασία.
• Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία των 80 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
• Παραμένει η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά από εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, το Ε.Κ.Α. έχει πάρει απόφαση για απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή με πανελλαδικό συντονισμό με άλλα Ε. Κ.- Ομοσπονδίες- συνδικάτα . Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για την επιτυχία της σε κάθε κλάδο , σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε τόπο κατοικίας . Μαζί με τα συνταξιουχικά σωματεία , τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να οργανώσουμε την πάλη μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :
• Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και δωρεάν υγεία.
• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.